॥दोहा॥
श्री रामचन्द्र कृपालु भजुमन हरण भवभय दारुणं।
नव कंज लोचन कंज मुख कर कंज पद कंजारुणं॥१॥
कन्दर्प अगणित अमित छवि नव नील नीरद सुन्दरं।
पटपीत मानहुँ तडित रुचि शुचि नोमि जनक सुतावरं॥२॥
भजु दीनबन्धु दिनेश दानव दैत्य वंश निकन्दनं।
रघुनन्द आनन्द कन्द कोशल चन्द दशरथ नन्दनं॥३॥
शिर मुकुट कुंडल तिलक चारु उदारु अङ्ग विभूषणं।
आजानु भुज शर चाप धर संग्राम जित खरदूषणं॥४॥
इति वदति तुलसीदास शंकर शेष मुनि मन रंजनं।
मम् हृदय कंज निवास कुरु कामादि खलदल गंजनं॥५॥
मन जाहि राच्यो मिलहि सो वर सहज सुन्दर सांवरो।
करुणा निधान सुजान शील स्नेह जानत रावरो॥६॥
एहि भांति गौरी असीस सुन सिय सहित हिय हरषित अली।
तुलसी भवानिहि पूजी पुनि-पुनि मुदित मन मन्दिर चली॥७॥
॥सोरठा॥
जानी गौरी अनुकूल सिय हिय हरषु न जाइ कहि।
मंजुल मंगल मूल वाम अङ्ग फरकन लगे।
श्री रामचन्द्र कृपालु भजुमन हरण भवभय दारुणं।
नव कंज लोचन कंज मुख कर कंज पद कंजारुणं॥१॥
कन्दर्प अगणित अमित छवि नव नील नीरद सुन्दरं।
पटपीत मानहुँ तडित रुचि शुचि नोमि जनक सुतावरं॥२॥
भजु दीनबन्धु दिनेश दानव दैत्य वंश निकन्दनं।
रघुनन्द आनन्द कन्द कोशल चन्द दशरथ नन्दनं॥३॥
शिर मुकुट कुंडल तिलक चारु उदारु अङ्ग विभूषणं।
आजानु भुज शर चाप धर संग्राम जित खरदूषणं॥४॥
इति वदति तुलसीदास शंकर शेष मुनि मन रंजनं।
मम् हृदय कंज निवास कुरु कामादि खलदल गंजनं॥५॥
मन जाहि राच्यो मिलहि सो वर सहज सुन्दर सांवरो।
करुणा निधान सुजान शील स्नेह जानत रावरो॥६॥
एहि भांति गौरी असीस सुन सिय सहित हिय हरषित अली।
तुलसी भवानिहि पूजी पुनि-पुनि मुदित मन मन्दिर चली॥७॥
॥सोरठा॥
जानी गौरी अनुकूल सिय हिय हरषु न जाइ कहि।
मंजुल मंगल मूल वाम अङ्ग फरकन लगे।
राम स्तुति भजन Ram Stuti Bhajan
Doha
Shri Raamachandr Krpaalu Bhajuman Haran Bhavabhay Daarunan.
Nav Kanj Lochan Kanj Mukh Kar Kanj Pad Kanjaarunan.
Kandarp Aganit Amit Chhavi Nav Nil Nirad Sundaran.
Patapit Maanahun Tadit Ruchi Shuchi Nomi Janak Sutaavaran.
Bhaju Dinabandhu Dinesh Daanav Daity Vansh Nikandanan.
Raghunand Aanand Kand Koshal Chand Dasharath Nandanan.
Shir Mukut Kundal Tilak Chaaru Udaaru Ang Vibhushanan.
Aajaanu Bhuj Shar Chaap Dhar Sangraam Jit Kharadushanan.
Iti Vadati Tulasidaas Shankar Shesh Muni Man Ranjanan.
Mam Hrday Kanj Nivaas Kuru Kaamaadi Khaladal Ganjanan.
Man Jaahi Raachyo Milahi So Var Sahaj Sundar Saanvaro.
Karuna Nidhaan Sujaan Shil Sneh Jaanat Raavaro.
Ehi Bhaanti Gauri Asis Sun Siy Sahit Hiy Harashit Ali.
Tulasi Bhavaanihi Puji Puni-puni Mudit Man Mandir Chali.
Soratha
Jaani Gauri Anukul Siy Hiy Harashu Na Jai Kahi.
आपको ये पोस्ट पसंद आ सकती हैं
Author - Saroj Jangir
इस ब्लॉग पर आप पायेंगे मधुर और सुन्दर भजनों का संग्रह । इस ब्लॉग का उद्देश्य आपको सुन्दर भजनों के बोल उपलब्ध करवाना है। आप इस ब्लॉग पर अपने पसंद के गायक और भजन केटेगरी के भजन खोज सकते हैं....अधिक पढ़ें। |