चालो चालो सतसंग भजन लिरिक्स
चालो चालो सतसंग भजन
इस भजन में सतसंगत की महिमा के विषय में सन्देश है की पत्नी, पुत्र और धन सम्पदा तो पापी के घर पर भी होते हैं, यह कोई उपलब्धि नहीं हो सकती है। संत समागम दुर्लभ है। संतों की संगति को प्राप्त करना दुर्लभ है। चलो सत्य की संगति करते हैं जिससे कर्मों के जाल (पाप कर्मों के फल ) कट जाएंगे। सत्य की संगति का माहात्म्य/महिमा है की जिससे पूर्व जन्म के पुण्य कर्म भी जाग्रत हो जाते हैं। इस जीव की मुक्ति होकर वह पूर्ण ब्रह्म के शून्य में समा जाता है। जैसे पारस के सम्पर्क में आने पर लोहा स्वर्ण बन जाता है, ऐसे ही संतजन के सम्पर्क में आने पर पापी के पाप भी कट जाते हैं।
संत समागम हरी कथा,
तुलसी दुरे लब दोय,
सुत दारा और लक्ष्मी,
पापी के भी होय।
( सुत दारा अरु लक्ष्मी पापी घर भी होय ।
संत समागम हरि कथा तुलसी दुर्लभ दोय)
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल,
कटे करमा रा जाल,
जीवड़ा, करमा रा जाळ,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल,
सतसंग रा महातम सुणो रै,
मिले पूरब रा पुण्य,
मुक्ति होवे इण जीव री रै,
जाए मिले चेतन शून्य,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल।
लोहा करम रा कीट है रे,
पलटे पारस संग,
भिड़ता ही कंचन होवे रै,
स्वर्ण हो जाए अंग,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल।
मलयागिरि री सुगंध स्यूं,
सब तरु मलिया होय,
सुगन्धि प्रगट होई रे,
चन्दन हो गया सोय,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल।
हरिजन रा, हरी रा रूप है रै,
जग में लियो अवतार,
परकारज बानों धरयो रे,
अधमी जीव उद्धार,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल।
सत पुरुषा रे संग स्यूं रै,
जीव होव निर्विकार,
करम कटे दुर्मति मिटे रै,
वचना में होवे भव पार,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल।
अपणे संग भृंग लटे रे,
सुणावै शबद झुंझार,
पर पाँखा भंवरो भयो रै,
उड़ गयो भँवरा री लार,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल।
गुरु सुख राम परमानंद है रै,
चेतन ब्रह्म अपार,
हंसलो रा सोइ रूप है रै,
मिथ्या देत मिटाय,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल।
तुलसी दुरे लब दोय,
सुत दारा और लक्ष्मी,
पापी के भी होय।
( सुत दारा अरु लक्ष्मी पापी घर भी होय ।
संत समागम हरि कथा तुलसी दुर्लभ दोय)
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल,
कटे करमा रा जाल,
जीवड़ा, करमा रा जाळ,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल,
सतसंग रा महातम सुणो रै,
मिले पूरब रा पुण्य,
मुक्ति होवे इण जीव री रै,
जाए मिले चेतन शून्य,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल।
लोहा करम रा कीट है रे,
पलटे पारस संग,
भिड़ता ही कंचन होवे रै,
स्वर्ण हो जाए अंग,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल।
मलयागिरि री सुगंध स्यूं,
सब तरु मलिया होय,
सुगन्धि प्रगट होई रे,
चन्दन हो गया सोय,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल।
हरिजन रा, हरी रा रूप है रै,
जग में लियो अवतार,
परकारज बानों धरयो रे,
अधमी जीव उद्धार,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल।
सत पुरुषा रे संग स्यूं रै,
जीव होव निर्विकार,
करम कटे दुर्मति मिटे रै,
वचना में होवे भव पार,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल।
अपणे संग भृंग लटे रे,
सुणावै शबद झुंझार,
पर पाँखा भंवरो भयो रै,
उड़ गयो भँवरा री लार,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल।
गुरु सुख राम परमानंद है रै,
चेतन ब्रह्म अपार,
हंसलो रा सोइ रूप है रै,
मिथ्या देत मिटाय,
चालो चालो मन सतसंग, करां रे,
कटे करमा रा जाल।
चालो चालो सतसंग भजन
Sut Daara Aur Lakshmi,
Paapi Ke Bhi Hoy.
( Sut Daara Aru Lakshmi Paapi Ghar Bhi Hoy .
Sant Samaagam Hari Katha Tulasi Durlabh Doy)
Chaalo Chaalo Man Satasang, Karaan Re,
Kate Karama Ra Jaal,
Kate Karama Ra Jaal,
Jivada, Karama Ra Jaal,
Chaalo Chaalo Man Satasang, Karaan Re,
Kate Karama Ra Jaal,
Satasang Ra Mahaatam Suno Rai,
Mile Purab Ra Puny,
Mukti Hove In Jiv Ri Rai,
Jae Mile Chetan Shuny,
Chaalo Chaalo Man Satasang, Karaan Re,
Kate Karama Ra Jaal.
Loha Karam Ra Kit Hai Re,
Palate Paaras Sang,
Bhidata Hi Kanchan Hove Rai,
Svarn Ho Jae Ang,
Chaalo Chaalo Man Satasang, Karaan Re,
Kate Karama Ra Jaal.
Malayaagiri Ri Sugandh Syun,
Sab Taru Maliya Hoy,
Sugandhi Pragat Hoi Re,
Chandan Ho Gaya Soy,
Chaalo Chaalo Man Satasang, Karaan Re,
Kate Karama Ra Jaal.
Harijan Ra, Hari Ra Rup Hai Rai,
Jag Mein Liyo Avataar,
Parakaaraj Baanon Dharayo Re,
Adhami Jiv Uddhaar,
Chaalo Chaalo Man Satasang, Karaan Re,
Kate Karama Ra Jaal.
Sat Purusha Re Sang Syun Rai,
Jiv Hov Nirvikaar,
Karam Kate Durmati Mite Rai,
Vachana Mein Hove Bhav Paar,
Chaalo Chaalo Man Satasang, Karaan Re,
Kate Karama Ra Jaal.
Apane Sang Bhrng Late Re,
Sunaavai Shabad Jhunjhaar,
Par Paankha Bhanvaro Bhayo Rai,
Ud Gayo Bhanvara Ri Laar,
Chaalo Chaalo Man Satasang, Karaan Re,
Kate Karama Ra Jaal.
Guru Sukh Raam Paramaanand Hai Rai,
Chetan Brahm Apaar,
Hansalo Ra Soi Rup Hai Rai,
Mithya Det Mitaay,
Chaalo Chaalo Man Satasang, Karaan Re,
Kate Karama Ra Jaal.