जुग जुग जियसु ललनवा सोहर गीत लिरिक्स Jug Jug Jiyaho Lalanava Lyrics, Bhojpuri Sohar Song by Piya Ke Gaon (1985) Full Movie | पिया के गांव
यह सुन्दर गीत भोजपुरी भाषा का है जिसे "सोहर गीत" भी कहा जाता है. पारंपरिक रूप से इसे घर में नवजात शिशु के आगमन (जन्म) लेने पर महिलाओं के समूह के द्वारा गाया जाता है. इस अवसर पर नवजात शिशु और उसकी माता को नए कपडे पहनाए जाते हैं और अडोस पड़ोस की महिलाएं मंगल गाने के लिए एकत्रित होती हैं.
नवजात शिशु को अपने गोद में बिठाकर उसकी माता अपने शिशु के साथ सभी से आशीर्वाद प्राप्त करती है. माँ को रिश्तेदारों के द्वारा कपडे और धन उपहार स्वरुप दिया जाता है. इसके उपरान्त परिवार के सदस्य शिशु के पालने के चारों तरफ अपने पैर को हिलाते हैं. यह गीत भोजपुरी फिल्म पिया के गाँव में प्रदर्शित किया गया था. घर परिवार के सभी लोग और रिश्तेदार मिल कर इस सोहर गीत को गाते हैं। यह गीत पुराना होकर भी आज भी नया जैसा लगता है।
जुग जुग जियसु ललनवा,
भवनवां के भाग्य जागह हो,
ललना लाल होई हैं,
कुलवा के दीपक,
मनवा में आस लागल हो॥
आजु के दिनवां सुहावन,
रतिया लुभावन हो,
ललना दिदिया के होरिलवा जन्में ले हो,
होरिलवा बड़ा सुन्दर हो,
हो ललना दिदिया के होरिलवा जन्में ले हो,
होरिलवा बड़ा सुन्दर हो।
यह भी देखें :
बड़ अजगूत देखल तोर अँगना लिरिक्स Bad Ajugat Dekhal Tor Angana Lyrics
नकिया त हवे जैसे बाबुजी के,
अंखिया ह माई के हो,
ललन मुहवाह,
चनवा सुरुजवात
सगरो अन्जोर भइले हो,
हो ललन मुहवाह,
चनवा सुरुजवात,
सगरो अन्जोर भइले हो,
जुग जुग जियसु ललनवा,
भवनवां के भाग्य जागह हो।
सासु सुहागिन बड भागिन,
अन धन लुटावेली हो,
ललना दुअरा पे बाजेला बधइया,
अन्गनवा उठे सोहर हो,
हो ललना दुअरा पे बाजेला बधइया,
अन्गनवा उठे सोहर हो।
नांची नांची गावेली बहनियां,
ललन के खेलावेली हो,
ललना हंसी हंसी टिहुकी चलावेली,
रस बरसावेली हो,
हो ललना हंसी हंसी टिहुकी चलावेली,
रस बरसावेली हो,
जुग जुग जियसु ललनवा,
भवनवां के भाग्य जागह हो।
भवनवां के भाग्य जागह हो,
ललना लाल होई हैं,
कुलवा के दीपक,
मनवा में आस लागल हो॥
आजु के दिनवां सुहावन,
रतिया लुभावन हो,
ललना दिदिया के होरिलवा जन्में ले हो,
होरिलवा बड़ा सुन्दर हो,
हो ललना दिदिया के होरिलवा जन्में ले हो,
होरिलवा बड़ा सुन्दर हो।
यह भी देखें :
बड़ अजगूत देखल तोर अँगना लिरिक्स Bad Ajugat Dekhal Tor Angana Lyrics
नकिया त हवे जैसे बाबुजी के,
अंखिया ह माई के हो,
ललन मुहवाह,
चनवा सुरुजवात
सगरो अन्जोर भइले हो,
हो ललन मुहवाह,
चनवा सुरुजवात,
सगरो अन्जोर भइले हो,
जुग जुग जियसु ललनवा,
भवनवां के भाग्य जागह हो।
सासु सुहागिन बड भागिन,
अन धन लुटावेली हो,
ललना दुअरा पे बाजेला बधइया,
अन्गनवा उठे सोहर हो,
हो ललना दुअरा पे बाजेला बधइया,
अन्गनवा उठे सोहर हो।
नांची नांची गावेली बहनियां,
ललन के खेलावेली हो,
ललना हंसी हंसी टिहुकी चलावेली,
रस बरसावेली हो,
हो ललना हंसी हंसी टिहुकी चलावेली,
रस बरसावेली हो,
जुग जुग जियसु ललनवा,
भवनवां के भाग्य जागह हो।
Jug Jug Jiya Su Lalanwa Ke - Bhojpuri Sohar Song
Jug Jug Jiyasu Lalanava,
Bhavanavaan Ke Bhaagy Jaagah Ho,
Lalana Laal Hoi Hain,
Kulava Ke Dipak,
Manava Mein Aas Laagal Ho.
Aaju Ke Dinavaan Suhaavan,
Ratiya Lubhaavan Ho,
Lalana Didiya Ke Horilava Janmen Le Ho,
Horilava Bada Sundar Ho,
Ho Lalana Didiya Ke Horilava Janmen Le Ho,
Horilava Bada Sundar Ho.
Nakiya Ta Have Jaise Baabuji Ke,
Ankhiya Ha Mai Ke Ho,
Lalan Muhavaah,
Chanava Surujavaat
Sagaro Anjor Bhile Ho,
Ho Lalan Muhavaah,
Chanava Surujavaat,
Sagaro Anjor Bhile Ho,
Jug Jug Jiyasu Lalanava,
Bhavanavaan Ke Bhaagy Jaagah Ho.
Saasu Suhaagin Bad Bhaagin,
An Dhan Lutaaveli Ho,
Lalana Duara Pe Baajela Badhiya,
Anganava Uthe Sohar Ho,
Ho Lalana Duara Pe Baajela Badhiya,
Anganava Uthe Sohar Ho.
Naanchi Naanchi Gaaveli Bahaniyaan,
Lalan Ke Khelaaveli Ho,
Lalana Hansi Hansi Tihuki Chalaaveli,
Ras Barasaaveli Ho,
Ho Lalana Hansi Hansi Tihuki Chalaaveli,
Ras Barasaaveli Ho,
Jug Jug Jiyasu Lalanava,
Bhavanavaan Ke Bhaagy Jaagah Ho.
Bhavanavaan Ke Bhaagy Jaagah Ho,
Lalana Laal Hoi Hain,
Kulava Ke Dipak,
Manava Mein Aas Laagal Ho.
Aaju Ke Dinavaan Suhaavan,
Ratiya Lubhaavan Ho,
Lalana Didiya Ke Horilava Janmen Le Ho,
Horilava Bada Sundar Ho,
Ho Lalana Didiya Ke Horilava Janmen Le Ho,
Horilava Bada Sundar Ho.
Nakiya Ta Have Jaise Baabuji Ke,
Ankhiya Ha Mai Ke Ho,
Lalan Muhavaah,
Chanava Surujavaat
Sagaro Anjor Bhile Ho,
Ho Lalan Muhavaah,
Chanava Surujavaat,
Sagaro Anjor Bhile Ho,
Jug Jug Jiyasu Lalanava,
Bhavanavaan Ke Bhaagy Jaagah Ho.
Saasu Suhaagin Bad Bhaagin,
An Dhan Lutaaveli Ho,
Lalana Duara Pe Baajela Badhiya,
Anganava Uthe Sohar Ho,
Ho Lalana Duara Pe Baajela Badhiya,
Anganava Uthe Sohar Ho.
Naanchi Naanchi Gaaveli Bahaniyaan,
Lalan Ke Khelaaveli Ho,
Lalana Hansi Hansi Tihuki Chalaaveli,
Ras Barasaaveli Ho,
Ho Lalana Hansi Hansi Tihuki Chalaaveli,
Ras Barasaaveli Ho,
Jug Jug Jiyasu Lalanava,
Bhavanavaan Ke Bhaagy Jaagah Ho.