हनुमान चालीसा लिरिक्स वाह लाइफ हो तो ऐसी

हनुमान चालीसा लिरिक्स वाह लाइफ हो तो ऐसी Vaah Life Ho Toh Aisi Hanuman Chalisa Lyrics Movie Name: Vaah! Life Ho Toh Aisi

 
प्रत्येक मंगलवार और शनिवार को श्री हनुमान चालीसा का पाठ और श्रवण अत्यंत ही लाभकारी होता है। भगवान श्री हनुमान जी कलियुग के जाग्रत देव हैं। असाध्य रोग, विकार और अर्थ लाभ में भी श्री हनुमान जी कृपा प्राप्त होती है। वाह लाइफ हो तो ऐसी से  लिया गया यह हनुमान चालीसा आप भी अवश्य ही सुनें। 

श्री हनुमान चालीसा
दोहा
श्रीगुरु चरन सरोज रज, निजमन मुकुरु सुधारि।
बरनउं रघुबर बिमल जसु, जो दायक फल चारि।।
बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार।
बल बुधि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार।।
चौपाई
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर।
जय कपीस तिहुं लोक उजागर।।
राम दूत अतुलित बल धामा।
अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा।।
महाबीर बिक्रम बजरंगी।
कुमति निवार सुमति के संगी।।
कंचन बरन बिराज सुबेसा।
कानन कुण्डल कुँचित केसा।।
हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजे।
कांधे मूंज जनेउ साजे।।
शंकर सुवन केसरी नंदन।
तेज प्रताप महा जग वंदन।।
बिद्यावान गुनी अति चातुर।
राम काज करिबे को आतुर।।
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया।
राम लखन सीता मन बसिया।।
सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा।
बिकट रूप धरि लंक जरावा।।
भीम रूप धरि असुर संहारे।
रामचन्द्र के काज संवारे।।
लाय सजीवन लखन जियाये।
श्री रघुबीर हरषि उर लाये।।
रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई।
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।।
सहस बदन तुम्हरो जस गावैं।
अस कहि श्रीपति कण्ठ लगावैं।।
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा।
नारद सारद सहित अहीसा।।
जम कुबेर दिगपाल जहां ते।
कबि कोबिद कहि सके कहां ते।।
तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा।
राम मिलाय राज पद दीन्हा।।
तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना।
लंकेश्वर भए सब जग जाना।।
जुग सहस्र जोजन पर भानु।
लील्यो ताहि मधुर फल जानू।।
प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं।
जलधि लांघि गये अचरज नाहीं।।
दुर्गम काज जगत के जेते।
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते।।
राम दुआरे तुम रखवारे।
होत न आज्ञा बिनु पैसारे।।
सब सुख लहै तुम्हारी सरना।
तुम रच्छक काहू को डर ना।।
आपन तेज सम्हारो आपै।
तीनों लोक हांक तें कांपै।।
भूत पिसाच निकट नहिं आवै।
महाबीर जब नाम सुनावै।।
नासै रोग हरे सब पीरा।
जपत निरन्तर हनुमत बीरा।।
संकट तें हनुमान छुड़ावै।
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै।।
सब पर राम तपस्वी राजा।
तिन के काज सकल तुम साजा।।
और मनोरथ जो कोई लावै।
सोई अमित जीवन फल पावै।।
चारों जुग परताप तुम्हारा।
है परसिद्ध जगत उजियारा।।
साधु संत के तुम रखवारे।।
असुर निकन्दन राम दुलारे।।
अष्टसिद्धि नौ निधि के दाता।
अस बर दीन जानकी माता।।
राम रसायन तुम्हरे पासा।
सदा रहो रघुपति के दासा।।
तुह्मरे भजन राम को पावै।
जनम जनम के दुख बिसरावै।।
अंत काल रघुबर पुर जाई।
जहां जन्म हरिभक्त कहाई।।
और देवता चित्त न धरई।
हनुमत सेइ सर्ब सुख करई।।
सङ्कट कटै मिटै सब पीरा।
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा।।
जय जय जय हनुमान गोसाईं।
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं।।
जो सत बार पाठ कर कोई।
छूटहि बन्दि महा सुख होई।।
जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा।
होय सिद्धि साखी गौरीसा।।
तुलसीदास सदा हरि चेरा।
कीजै नाथ हृदय महं डेरा।।
दोहा
पवनतनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप।।

भजन श्रेणी : हनुमान भजन (Hanuman Bhajan)

Doha
Shri Guru Charan Saroj Raj Neej Manu Mukur Sudhaari
Baranau Raghubhar Bimal Jashu Jo Dayaku Phal Chaari
Budhee Heen Tanu Jaanikay Sumirow Pavan Kumar
Bal Budhee Vidya Dehoo Mohee Harahu Kalesh Bikaar
Chopai
(Jai Hanuman Gyan Gun Sagar
Jai Kapis Tihun Lok Ujagar) 2
Ram Doot Atulit Bal Dhama
Anjani Putra Pavan Sut Nama
Mahabir Bikram Bajrangi
Kumati Nivar Sumati Ke Sangi
(Jai Hanuman Gyan Gun Sagar
Jai Kapis Tihun Lok Ujagar) 2
Kanchan Baran Viraj Subesa
Kanan Kundal Kunchit Kesha
Hath Bajra Aur Dhavja Viraje
Kandhe Moonj Jaaneu Saaje
(Jai Hanuman Gyan Gun Sagar
Jai Kapis Tihun Lok Ujagar) 2
(Sankar Suvan Kesri Nandan
Tej Prataap Maha Jag Vandan) 2
(Vidyavaan Guni Ati Chatur
Ram Kaaj Karibe Ko Aatur) 2
(Prabhu Charitra Sunibe Ko Rasiya
Ram Lakhan Sita Man Basiya) 2
Sukshma Roop Dhari Siyahi Dikhava
Vikat Roop Dhari Lank Jarava
Bheem Roop Dhari Asur Sanghare
Ramchandra Ke Kaj Sanvaare
(Jai Hanuman Gyan Gun Sagar
Jai Kapis Tihun Lok Ujagar) 2
Laaye Sanjivan Lakhan Jiyaye
Shri Raghuvir Harashi Urlaye
Raghupati Kinhi Bahut Badai
Tum Mam Priya Bharat Hi Sum Bhai
Sahas Badan Tumharo Yash Gaave
Asa Kahi Shripati Kanth Lagaave
Sankadik Brahmaadi Muneesa
Narad Sarad Sahit Aheesa
Jam Kuber Digpaal Jahan Te
Kavi Kovid Kahi Sake Kahan Te
(Jai Hanuman Gyan Gun Sagar
Jai Kapis Tihun Lok Ujagar) 2
(Tum Upkar Sugreevahin Keenha
Ram Milaye Rajpad Deenha) 2
(Tumharo Mantra Vibheeshan Maana
Lankeshwar Bhaye Sub Jag Jaana) 2
(Jug Sahastra Yojan Par Bhanu) 2
Leelyo Taahi Madhur Phal Janu
Prabhu Mudrika Meli Mukh Mahee
Jaladhi Langhi Gaye Aachraj Nahee
Durgam Kaaj Jagat Ke Jete
Sugam Anugrah Tumhre Tete
(Jai Hanuman Gyan Gun Sagar
Jai Kapis Tihun Lok Ujagar) 2
Ram Duwaare Tum Rakhwaare
Hoat Na Agya Binu Paisare
Sub Sukh Lahaen Tumhari Sharna
Tum Rakshak Kahu Ko Darna
Aapan Tej Samharo Aapaiy
Teenhon Lok Hank Te Kanpaiy
Bhoot Pisaach Nikat Nahin Aavaiy
Mahavir Jab Naam Sunavaey
Nase Rog Harae Sab Peera
Japat Nirantar Hanumant Beera
(Jai Hanuman Gyan Gun Sagar
Jai Kapis Tihun Lok Ujagar) 2
(Sankat Te Hanuman Chhudhavaye
Man Kram Bachan Dhyan Jo Lavaiy)
(Sab Par Ram Tapasvee Raja
Teen Ke Kaaj Sakal Tum Saaja) (2)
(Aur Manorath Jo Koi Lavaiy) (2)
Sohi Amit Jeevan Phal Pavaiy
Charon Jug Partap Tumhara
Hai Parsidh Jagat Ujiyara
Sadhu Sant Ke Tum Rakhware
Asur Nikandan Ram Dulaare
(Jai Hanuman Gyan Gun Sagar
Jai Kapis Tihun Lok Ujagar) 2
Ashta Siddhi Nav Nidhi Ke Daata
Asa Var Deen Janki Mata
Ram Rasayan Tumhre Paasa
Sada Raho Raghupati Ke Daasa
Tumhare Bhajan Ram Ko Pavaiy
Janam Janam Ke Dukh Bisravaiy
Anth Kaal Raghuvar Pur Jayee
Jahan Janm Hari Bakht Kahayee
Aur Devta Chit Na Dharehi
Hanumant Sehi Sarve Sukh Karehi
Sankat Kate Mite Sab Peera
Jo Sumirai Hanumat Balbeera
Jai Jai Jai Hanuman Gosahin
Kripa Karahu Gurudev Ki Nyahin
Jo Sat Baar Paath Kare Kohi
Chhutehi Bandhi Maha Sukh Hohi
Jo Yah Padhe Hanuman Chalisa
Hoye Siddhi Saakhi Gaureesa
Tulsidas Sada Hari Chera
Keejai Nath Hridaye Mah Dera
(Jai Hanuman Gyan Gun Sagar
Jai Kapis Tihun Lok Ujagar) 2
Doha
Pavan Tanay Sankat Haran
Mangal Murati Roop
Ram Lakhana Sita Sahit
Hriday Basahu Soor Bhoop


ऐसे ही अन्य मधुर भजन देखें

पसंदीदा गायकों के भजन खोजने के लिए यहाँ क्लिक करें।

अपने पसंद का भजन खोजे

Saroj Jangir Author Author - Saroj Jangir

इस ब्लॉग पर आप पायेंगे मधुर और सुन्दर भजनों का संग्रह । इस ब्लॉग का उद्देश्य आपको सुन्दर भजनों के बोल उपलब्ध करवाना है। आप इस ब्लॉग पर अपने पसंद के गायक और भजन केटेगरी के भजन खोज सकते हैं....अधिक पढ़ें

+

एक टिप्पणी भेजें