|| श्वेत पद्मासना देवी , श्वेत पुष्पोपशोभिता
श्वेताम्बरधरा नित्य , श्वेतगन्धानुलेपना ,
श्वेताक्षसूत्र हस्ता च श्वेत चंदन चर्चिता
श्वेत वीणा -धरा -शुभ्रा श्वेतालंकारा भूषिता
वन्दिता सिद्धा गन्धर्वैरर्चिता सुरदानावैही
पूजिता मुनिभिहि सर्वऋषिभिहि स्तूयते सदा
स्तोत्रेणानेन तां देवीं जगद्धात्रिं सरस्वतीं
ये स्मरन्ति त्रिसंध्यायाम सर्वो विद्यां लभन्ति ते ||
श्वेताम्बरधरा नित्य , श्वेतगन्धानुलेपना ,
श्वेताक्षसूत्र हस्ता च श्वेत चंदन चर्चिता
श्वेत वीणा -धरा -शुभ्रा श्वेतालंकारा भूषिता
वन्दिता सिद्धा गन्धर्वैरर्चिता सुरदानावैही
पूजिता मुनिभिहि सर्वऋषिभिहि स्तूयते सदा
स्तोत्रेणानेन तां देवीं जगद्धात्रिं सरस्वतीं
ये स्मरन्ति त्रिसंध्यायाम सर्वो विद्यां लभन्ति ते ||
|| श्वेत पद्मासना देवी , श्वेत पुष्पोपशोभिता
श्वेताम्बरधरा नित्य , श्वेतगन्धानुलेपना ,
श्वेताक्षसूत्र हस्ता च श्वेत चंदन चर्चिता
श्वेत वीणा -धरा -शुभ्रा श्वेतालंकारा भूषिता
वन्दिता सिद्धा गन्धर्वैरर्चिता सुरदानावैही
पूजिता मुनिभिहि सर्वऋषिभिहि स्तूयते सदा
स्तोत्रेणानेन तां देवीं जगद्धात्रिं सरस्वतीं
ये स्मरन्ति त्रिसंध्यायाम सर्वो विद्यां लभन्ति ते ||
श्वेताम्बरधरा नित्य , श्वेतगन्धानुलेपना ,
श्वेताक्षसूत्र हस्ता च श्वेत चंदन चर्चिता
श्वेत वीणा -धरा -शुभ्रा श्वेतालंकारा भूषिता
वन्दिता सिद्धा गन्धर्वैरर्चिता सुरदानावैही
पूजिता मुनिभिहि सर्वऋषिभिहि स्तूयते सदा
स्तोत्रेणानेन तां देवीं जगद्धात्रिं सरस्वतीं
ये स्मरन्ति त्रिसंध्यायाम सर्वो विद्यां लभन्ति ते ||
बसंत पंचमी के दिन मां सरस्वती स्तोत्रम् का पाठ करने से बुद्धि एवं धन की निरंतर प्राप्ति होती है
|| shweta padmasana devi, shweta pushpopasobhitaSwetambaradhara nitya, Shwetagandhanulepana,
Shwetakshasutra hastha cha shweta chandana charchita
Shweta veena-dhara-shubhra shwetalankaara bhusita
Vandita sidhha gandherwyrarchita suradaanavaihi
Poojita munibhihi sarvarushibhihi stooyate sadha
Stotrenaanena taam devim jagadhhatrim saraswatim
Ye smaranti trisandhyayaam sarvo vidyam labhanti te ||
आपको ये पोस्ट पसंद आ सकती हैं
- जय जय देवी जय जगजननी लिरिक्स Jay Jay Devi Jay Jagjanani Lyrics
- मां शारदे मैया के मन्दिर को जाना है लिरिक्स Maa Sharade Maiya Ke Mandir Lyrics
- माता सरस्वती देना सहारा भजन लिरिक्स Mata Saraswati Dena Sahara Lyrics
- वीणा वाली मां शारदे वीणा तुम बजा देना लिरिक्स Veena Vali Maa Sharade Lyrics
- वीणा वादीनी ज्ञान की देवी अपने दया बरसा देना लिरिक्स Veena Vadini Gyan Ki Jyoti Lyrics
- बैठी पहाड़ों में माँ शारदा लिरिक्स Baithi Pahadon Me Ma Sharda Lyrics