गौरे गौरे अंग पे गुमान क्या बाँवरे,
रंग तो पतंग तेरो कल उड़ जावे लो,
धुए जैसे धन तेरो जातो ना लागे देर,
चोरन को माल नही चोवटे बिकायगो,
मन सुख देय सको तो जीवत ही आवे काम,
मुआ पछे सवांन काग कुतरा नई खायेगो,
ये दुनियाँ है तानसेन छोड़ दे माया की धुन,
बंद मुठी आयो हाथ खाली जायेगो।
काया ने सिणगार कोयलियाँ,
पर मंडली मत जाईज्यो रै,
पर मंडली रा नही भरोसा,
अध बिच में रुळ जावो रे,
काया ने सिंगार कोयलियां,
ओम ओम हरी ओम।
गहरो फूल रोहिड़ा रो कहीजै,
वे फूलडा मत लाई ज्यो रे,
थोड़ा फूल घणा कर मानों,
फूल हजारी गळा रो लाइजो रे,
काया ने सिणगार कोयलिया,
पर मण्डली ज्याई ज्यो रै,
काया ने श्रृंगार कोयलियां,
ओम ओम हरी ओम।
खारे समुन्द्र रो खारो पाणि,
वो पाणी मत ल्याईज्यो रै,
थोड़ो नीर घणों कर मानों,
नीर गंगाजल लाई ज्यो रे,
काया ने सिणगार कोयलिया,
पर मण्डली ज्याई ज्यो रै,
काया ने श्रृंगार कोयलियां,
ओम ओम हरी ओम।
पिछम भोम में ऊबो खेजड़ों,
वन छाया में मत बही ज्यो रे,
उतर दखण रो बाजे बायरो,
काटो में रोल जीआई ज्यो रै,
काया ने सिणगार कोयलिया,
पर मण्डली ज्याई ज्यो रै,
काया ने सिणगार कोयलियाँ,
पर मंडली मत जाईज्यो रै,
बाई रे मीरा री भजन मंडली,
उण मंडली भलो जाहिजो रे,
उन मंडलीरा खरा भरोसा,
डुबतड़ा तिर जावो रे,
काया ने सिणगार कोयलिया,
पर मण्डली ज्याई ज्यो रै,
काया ने सिणगार कोयलियाँ,
पर मंडली मत जाईज्यो रै,
काया ने सिंगार कोयलिया,
पर मण्डली ज्याई ज्यो रै,
पर मंडली रा नही भरोसा,
अध बिच में रूल जावो,
काया ने सिंगार कोयलिया।।
धुए जैसे धन तेरो जातो ना लागे देर,
चोरन को माल नही चोवटे बिकायगो,
मन सुख देय सको तो जीवत ही आवे काम,
मुआ पछे सवांन काग कुतरा नई खायेगो,
ये दुनियाँ है तानसेन छोड़ दे माया की धुन,
बंद मुठी आयो हाथ खाली जायेगो।
काया ने सिणगार कोयलियाँ,
पर मंडली मत जाईज्यो रै,
पर मंडली रा नही भरोसा,
अध बिच में रुळ जावो रे,
काया ने सिंगार कोयलियां,
ओम ओम हरी ओम।
गहरो फूल रोहिड़ा रो कहीजै,
वे फूलडा मत लाई ज्यो रे,
थोड़ा फूल घणा कर मानों,
फूल हजारी गळा रो लाइजो रे,
काया ने सिणगार कोयलिया,
पर मण्डली ज्याई ज्यो रै,
काया ने श्रृंगार कोयलियां,
ओम ओम हरी ओम।
खारे समुन्द्र रो खारो पाणि,
वो पाणी मत ल्याईज्यो रै,
थोड़ो नीर घणों कर मानों,
नीर गंगाजल लाई ज्यो रे,
काया ने सिणगार कोयलिया,
पर मण्डली ज्याई ज्यो रै,
काया ने श्रृंगार कोयलियां,
ओम ओम हरी ओम।
पिछम भोम में ऊबो खेजड़ों,
वन छाया में मत बही ज्यो रे,
उतर दखण रो बाजे बायरो,
काटो में रोल जीआई ज्यो रै,
काया ने सिणगार कोयलिया,
पर मण्डली ज्याई ज्यो रै,
काया ने सिणगार कोयलियाँ,
पर मंडली मत जाईज्यो रै,
बाई रे मीरा री भजन मंडली,
उण मंडली भलो जाहिजो रे,
उन मंडलीरा खरा भरोसा,
डुबतड़ा तिर जावो रे,
काया ने सिणगार कोयलिया,
पर मण्डली ज्याई ज्यो रै,
काया ने सिणगार कोयलियाँ,
पर मंडली मत जाईज्यो रै,
काया ने सिंगार कोयलिया,
पर मण्डली ज्याई ज्यो रै,
पर मंडली रा नही भरोसा,
अध बिच में रूल जावो,
काया ने सिंगार कोयलिया।।
Kaya ne Shringar, Par mandli mat jaijo re
Rang To Patang Tero Kal Ud Jaave Lo,
Dhue Jaise Dhan Tero Jaato Na Laage Der,
Choran Ko Maal Nahi Chovate Bikaayago,
Man Sukh Dey Sako To Jivat Hi Aave Kaam,
Mua Pachhe Savaann Kaag Kutara Nai Khaayego,
Ye Duniyaan Hai Taanasen Chhod De Maaya Ki Dhun,
Band Muthi Aayo Haath Khaali Jaayego.
Kaaya Ne Sinagaar Koyaliyaan,
Par Mandali Mat Jaijyo Rai,
Par Mandali Ra Nahi Bharosa,
Adh Bich Mein Rul Jaavo Re,
Kaaya Ne Singaar Koyaliyaan,
Om Om Hari Om.
Gaharo Phul Rohida Ro Kahijai,
Ve Phulada Mat Lai Jyo Re,
Thoda Phul Ghana Kar Maanon,
Phul Hajaari Gala Ro Laijo Re,
Kaaya Ne Sinagaar Koyaliya,
Par Mandali Jyai Jyo Rai,
Kaaya Ne Shrrngaar Koyaliyaan,
Om Om Hari Om.
Khaare Samundr Ro Khaaro Paani,
Vo Paani Mat Lyaijyo Rai,
Thodo Nir Ghanon Kar Maanon,
Nir Gangaajal Lai Jyo Re,
Kaaya Ne Sinagaar Koyaliya,
Par Mandali Jyai Jyo Rai,
Kaaya Ne Shrrngaar Koyaliyaan,
Om Om Hari Om.
Pichham Bhom Mein ubo Khejadon,
Van Chhaaya Mein Mat Bahi Jyo Re,
Utar Dakhan Ro Baaje Baayaro,
Kaato Mein Rol Jiai Jyo Rai,
Kaaya Ne Sinagaar Koyaliya,
Par Mandali Jyai Jyo Rai,
Kaaya Ne Sinagaar Koyaliyaan,
Par Mandali Mat Jaijyo Rai,
Bai Re Mira Ri Bhajan Mandali,
Un Mandali Bhalo Jaahijo Re,
Un Mandalira Khara Bharosa,
Dubatada Tir Jaavo Re,
Kaaya Ne Sinagaar Koyaliya,
Par Mandali Jyai Jyo Rai,
Kaaya Ne Sinagaar Koyaliyaan,
Par Mandali Mat Jaijyo Rai,
Kaaya Ne Singaar Koyaliya,
Par Mandali Jyai Jyo Rai,
Par Mandali Ra Nahi Bharosa,
Adh Bich Mein Rul Jaavo,
Kaaya Ne Singaar Koyaliya.
Author - Saroj Jangir
इस ब्लॉग पर आप पायेंगे मधुर और सुन्दर भजनों का संग्रह । इस ब्लॉग का उद्देश्य आपको सुन्दर भजनों के बोल उपलब्ध करवाना है। आप इस ब्लॉग पर अपने पसंद के गायक और भजन केटेगरी के भजन खोज सकते हैं....अधिक पढ़ें। |