रुक्मण बोली कृष्ण तै भजन लिरिक्स Rukman Boli Krishna Te Lyrics Krishna Bhajan Lyrics

रुक्मण बोली कृष्ण तै भजन लिरिक्स Rukman Boli Krishna Te Lyrics Krishna Bhajan Lyrics Hindi Krishna Sudama Bhajan

श्री कृष्ण जी की पत्नी कहती हैं की कैसा कंगाल तुम्हारा दोस्त सुदामा है। इस पर कृष्ण जी कहते हैं की यह तो बालयकाल से ही मेरा सच्चा दोस्त (यार) है। मेरे मन में यह सवाल आता है की तेरे दोस्त का कैसे इतना खराब (माड़ा ) हाल है। कृष्ण जी कहते हैं की मेरा दोस्त सुदामा तो दिल का अमीर है। मेरा तो उससे साँझा (सीर ) है।
सुदामा के वस्त्र भी अधूरे हैं और मुरझाया हुआ चेहरा है। गुरु के पास (धोरे) साथ में पढ़ें हैं तुम यह बताओ की तुम्हारे हाल चाल कैसे हैं। मुझे लगता है की तुम बहुत दुःख पाए हो, तुम्हारे पास बोझ भी ज्यादा नहीं है। कोई बात नहीं रुक्मणि तुम भोजन तैयार करो और मेरे दोस्त के चरण धोने के पानी लाओ, तुम देर मत करो।
रुक्मण बोली कृष्ण तै,
किसा कंगला यार सुदामा सै,
कृष्ण बोला बालकपन का,
सच्चा यार सुदामा सै।

मेरे मन मैं तो यो ही आवै सवाल सै,
यार तेरे का तो इसा माड़ा हाल सै,
यार सुदामा मेरा दिल का अमीर सै,
आत्मा सै एक म्हारी हाड़ा मैं सीर सै,
तू हाड़ा मैं सीर बता लगै लाचार सुदामा सै।

वस्त्र भी पुरे कोन्या मुरझाया चेहरा सै,
नु तै बता दे कैसा यार यो तेरा सै,
गुरु धोरै गोकुल मैं साथ साथ पढ़े सै,
ज्ञान की सीढ़ी पै रै साथ साथ चढ़े सै,
हाल देख के लागै हिम्मत लिया हार सुदामा सै।

बोझ भी कोन्या तेरा यार क्यूकर आया सै,
मेरा अंदाजा सै  यो घणा दुख पाया सै,
चिंता करै ना रुक्मण भोजन कर त्यार तू,
चरण धोऊँ पानी ल्यादे लावै मत वार तू,
कमल सिंह यो भगत कसुता सेवादार सुदामा सै,

रुकमण बोली कृष्ण तै || Krishan Sudama New Bhajan 2021 || Neetu Bhati || Mor Bhakti Bhajan

Rukman Boli Krshn Tai,
Kisa Kangala Yaar Sudaama Sai,
Krshn Bola Baalakapan Ka,
Sachcha Yaar Sudaama Sai.

Mere Man Main To Yo Hi Aavai Savaal Sai,
Yaar Tere Ka To Isa Maada Haal Sai,
Yaar Sudaama Mera Dil Ka Amir Sai,
Aatma Sai Ek Mhaari Haada Main Sir Sai,
Tu Haada Main Sir Bata Lagai Laachaar Sudaama Sai.

Vastr Bhi Pure Konya Murajhaaya Chehara Sai,
Nu Tai Bata De Kaisa Yaar Yo Tera Sai,
Guru Dhorai Gokul Main Saath Saath Padhe Sai,
Gyaan Ki Sidhi Pai Rai Saath Saath Chadhe Sai,
Haal Dekh Ke Laagai Himmat Liya Haar Sudaama Sai.

Bojh Bhi Konya Tera Yaar Kyukar Aaya Sai,
Mera Andaaja Sai  Yo Ghana Dukh Paaya Sai,
Chinta Karai Na Rukman Bhojan Kar Tyaar Tu,
Charan Dhuon Paani Lyaade Laavai Mat Vaar Tu,
Kamal Sinh Yo Bhagat Kasuta Sevaadaar Sudaama Sai,
Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url