ठाकरी सी लागी थारी चाकरी लिरिक्स Thakari Si Laagi Thari Chakari Lyrics, Khatu Shyam Ji Bhajan by Vivek Sharma
ठाकरी सी लागी थारी,चाकरी या लागी जी,
बाबा थारी चाकरी भी,
ठाकरी सी लागी जी,
ठाकरी सी लागी थारी,
चाकरी या लागी जी।
बाबा थारी चाकरी भी....... ।
ठाकरी : सामंतवाद वे इलाके के ठाकुर का आदेश, मनमानी "ठाकुरी, ठाकरी" कहलाती थी।
चाकरी : सेवा भाव, चरण चाकरी।
चाकरी : सेवा भाव, चरण चाकरी।
काम नहीं थो कोई म्हानें,
मारयो मारयो फिरतो थो,
दो रोटी के ख़ातिर मैं तो,
सेठा सेठा करतो थो,
सेठा सेठा करतो थो,
साँचो सेठ मिल्यो तो घर में,
बाजरी भी आगी जी,
ठाकरी सी लागी थारी,
चाकरी या लागी जी,
बाबा थारी चाकरी भी....... ।
मारयो मारयो फिरतो थो,
दो रोटी के ख़ातिर मैं तो,
सेठा सेठा करतो थो,
सेठा सेठा करतो थो,
साँचो सेठ मिल्यो तो घर में,
बाजरी भी आगी जी,
ठाकरी सी लागी थारी,
चाकरी या लागी जी,
बाबा थारी चाकरी भी....... ।
सेठा सेठा : किसी धनवान के अहम् को बढ़ाने के लिए, ऊँचा उठाने के लिए उसे सेठा/मालिक कहकर पुकारना।
बाजरी : बाजरा।
बाजरी : बाजरा।
देख के म्हाने मिनख जहाँ का,
अपनी पीठ दिखाता था,
करके तमाशा म्हारी दशा का,
म्हारी हँसी उड़ाता था,
म्हारी हंसी उड़ाता था,
इब सगळा के होंठाँ बाबा,
सांकळी सी लागी जी,
ठाकरी सी लागी थारी,
चाकरी या लागी जी,
बाबा थारी चाकरी भी....... ।
अपनी पीठ दिखाता था,
करके तमाशा म्हारी दशा का,
म्हारी हँसी उड़ाता था,
म्हारी हंसी उड़ाता था,
इब सगळा के होंठाँ बाबा,
सांकळी सी लागी जी,
ठाकरी सी लागी थारी,
चाकरी या लागी जी,
बाबा थारी चाकरी भी....... ।
मिनख जहाँ का संसार के लोग।
इब : अब।
सगळा : सभी के।
सांकळी सी लागी जी : सांकल लग जाना, ताला जड़ देना।
इब : अब।
सगळा : सभी के।
सांकळी सी लागी जी : सांकल लग जाना, ताला जड़ देना।
खोटो सिक्को जाण के म्हानें,
ठोकर मार गुड़ाया था,
गैरा की के बोला सागी,
घर का भी छिटकाया था,
घर का भी छिटकाया था,
थारे दर पे आके खोटी,
पावली भी चाली जी,
ठाकरी सी लागी थारी,
चाकरी या लागी जी,
बाबा थारी चाकरी भी....... ।
ठोकर मार गुड़ाया था,
गैरा की के बोला सागी,
घर का भी छिटकाया था,
घर का भी छिटकाया था,
थारे दर पे आके खोटी,
पावली भी चाली जी,
ठाकरी सी लागी थारी,
चाकरी या लागी जी,
बाबा थारी चाकरी भी....... ।
खोटो सिक्को : बेकार समझ कर।
ठोकर मार गुड़ाया था : ठोकरों से लुढ़काया।
सागी : खून के रिश्ते में बंधे रिश्तेदार, सगे।
पावली : रूपया, धन, रूपए का छोटा भाग जैसे आना।
ठोकर मार गुड़ाया था : ठोकरों से लुढ़काया।
सागी : खून के रिश्ते में बंधे रिश्तेदार, सगे।
पावली : रूपया, धन, रूपए का छोटा भाग जैसे आना।
बीती बाता याद करूँ क्यूँ,
मेरे रोज दिवाळी है,
जीवन म्हारो श्याम हवाले,
यो म्हारो बनमाली है,
यो म्हारो बनमाली है,
थारो साथ मिल्यो तो सरिता,
दुनियाँ पुछण लागी जी,
ठाकरी सी लागी थारी,
चाकरी या लागी जी,
बाबा थारी चाकरी भी....... ।
मेरे रोज दिवाळी है,
जीवन म्हारो श्याम हवाले,
यो म्हारो बनमाली है,
यो म्हारो बनमाली है,
थारो साथ मिल्यो तो सरिता,
दुनियाँ पुछण लागी जी,
ठाकरी सी लागी थारी,
चाकरी या लागी जी,
बाबा थारी चाकरी भी....... ।
दिवाळी : दीपावली।
बनमाली : रखवाला।
बनमाली : रखवाला।
ठाकरी सी लागी थारी,
चाकरी या लागी जी,
बाबा थारी चाकरी भी,
ठाकरी सी लागी जी,
ठाकरी सी लागी थारी,
चाकरी या लागी जी।
चाकरी या लागी जी,
बाबा थारी चाकरी भी,
ठाकरी सी लागी जी,
ठाकरी सी लागी थारी,
चाकरी या लागी जी।
Thakari Si Lagi Thari By Vivek Sharma
Chaakari Ya Laagi Ji,
Baaba Thaari Chaakari Bhi,
Thaakari Si Laagi Ji,
Thaakari Si Laagi Thaari,
Chaakari Ya Laagi Ji.
Baaba Thaari Chaakari Bhi....... .
Kaam Nahin Tho Koi Mhaanen,
Maarayo Maarayo Phirato Tho,
Do Roti Ke Khaatir Main To,
Setha Setha Karato Tho,
Setha Setha Karato Tho,
Saancho Seth Milyo To Ghar Mein,
Baajari Bhi Aagi Ji,
Thaakari Si Laagi Thaari,
Chaakari Ya Laagi Ji,
Baaba Thaari Chaakari Bhi....... .
Dekh Ke Mhaane Minakh Jahaan Ka,
Apani Pith Dikhaata Tha,
Karake Tamaasha Mhaari Dasha Ka,
Mhaari Hansi Udaata Tha,
Mhaari Hansi Udaata Tha,
Ib Sagala Ke Honthaan Baaba,
Saankali Si Laagi Ji,
Thaakari Si Laagi Thaari,
Chaakari Ya Laagi Ji,
Baaba Thaari Chaakari Bhi....... .
Khoto Sikko Jaan Ke Mhaanen,
Thokar Maar Gudaaya Tha,
Gaira Ki Ke Bola Saagi,
Ghar Ka Bhi Chhitakaaya Tha,
Ghar Ka Bhi Chhitakaaya Tha,
Thaare Dar Pe Aake Khoti,
Paavali Bhi Chaali Ji,
Thaakari Si Laagi Thaari,
Chaakari Ya Laagi Ji,
Baaba Thaari Chaakari Bhi....... .
Biti Baata Yaad Karun Kyun,
Mere Roj Divaali Hai,
Jivan Mhaaro Shyaam Havaale,
Yo Mhaaro Banamaali Hai,
Yo Mhaaro Banamaali Hai,
Thaaro Saath Milyo To Sarita,
Duniyaan Puchhan Laagi Ji,
Thaakari Si Laagi Thaari,
Chaakari Ya Laagi Ji,
Baaba Thaari Chaakari Bhi....... .
Thaakari Si Laagi Thaari,
Chaakari Ya Laagi Ji,
Baaba Thaari Chaakari Bhi,
Thaakari Si Laagi Ji,
Thaakari Si Laagi Thaari,
Chaakari Ya Laagi Ji.