होरी तौ खेलूंगी हरि सौ लिरिक्स Hori To Khelungi Hari So Lyrics

होरी तौ खेलूंगी हरि सौ लिरिक्स Hori To Khelungi Hari So Lyrics

 
होरी तौ खेलूंगी हरि सौ लिरिक्स Hori To Khelungi Hari So Lyrics

होरी तौ खेलूंगी हरि सौं
कहौ कोई श्यामसुन्दर सौं
आयौ बसन्त सभी बन फूले
खेतन फूली है सरसों
मैं पीरी भई श्याम के विरह में
निकसत प्राण अधर सौं
कहौ जाय बंशीधर सौ
होरी तौ खेलूंगी हरि सौं

फागुन में सब होरी खेलत हैं,
अपने अपने वर सौं
पिया के वियोग में जोगिन हुइ निकसी,
धूरि उड़ावत घरसों
चली मथुरा की डगर सों
होरी तौ खेलूंगी हरि सौं

ऊधौ जाय द्वारिका में कहियो
इतनी अरज मोरी हरिसों
विरह विथा से जियरा जरत है
जबसे गये हरि घर सों
दरश देखन को तरसों। होरी तौ
सूरदास मोरी इतनी अरज है
कृपासिंधु गिरधर सौं
गहरी नदिया नाव पुरानी
किमि उबरें सागर सों
अरज मेरी राधावर सों
होरी तौ खेलूंगी हरि सौं
 

Fusion In Raga Puriya Dhanashri होरी तो खेलूंगी हरि सौंं

Horee Tau Kheloongee Hari Saun
Kahau Koee Shyaamasundar Saun
Aayau Basant Sabhee Ban Phoole
Khetan Phoolee Hai Sarason
Main Peeree Bhee Shyaam Ke Virah Mein
Nikasat Praan Adhar Saun
Kahau Jaay Bansheedhar Sau
Horee Tau Kheloongee Hari Saun

Phaagun Mein Sab Horee Khelat Hain,
Apane Apane Var Saun
Piya Ke Viyog Mein Jogin Hui Nikasee,
Dhoori Udaavat Gharason
Chalee Mathura Kee Dagar Son
Horee Tau Kheloongee Hari Saun

Oodhau Jaay Dvaarika Mein Kahiyo
Itanee Araj Moree Harison
Virah Vitha Se Jiyara Jarat Hai
Jabase Gaye Hari Ghar Son
Darash Dekhan Ko Tarason. Horee Tau
Sooradaas Moree Itanee Araj Hai
Krpaasindhu Giradhar Saun
Gaharee Nadiya Naav Puraanee
Kimi Ubaren Saagar Son
Araj Meree Raadhaavar Son
Horee Tau Kheloongee Hari Saun

आपको ये पोस्ट पसंद आ सकती हैं
Next Post Previous Post
2 Comments
  • G.S.Ranjan
    G.S.Ranjan 6/24/2021

    बहुत सुन्दर गीत है...और गाया भी बहुत बढिया है.

  • Unknown
    Unknown 3/13/2022

    बहुत ही सुंदर होली गीत है

Add Comment
comment url