तेजाजी भजन लीलण रा असवार तेजाजी महाराज लिरिक्स Lilan Ra Asvaar Tejaji Maharaj Lyrics

तेजाजी भजन लीलण रा असवार तेजाजी महाराज लिरिक्स Tejaji Bhajan Lilan Ra Asvaar Tejaji Maharaj Lyrics Most Popular Veer Tejaji Bhajan Lyrics

 
तेजाजी भजन लीलण रा असवार तेजाजी महाराज लिरिक्स Lilan Ra Asvaar Tejaji Maharaj Lyrics

लीलन घोड़ी सोवनी तेजा
थे हो लीलन रा असवार
म्हारा तेजा जी महाराज
लीलन घोड़ी रा असवार
म्हारा तेजा जी महाराज
रुण झुन घुघरिया बाजे
कडिया थारी लीलन का हे बाजे

जमला थारा जागरण तेजा
भंडारा माहि हे जोत
आकड़ काडक में लागे
भंडारा म्हारा तेजा रा लागे
लीलन घोड़ी रा असवार
लीलन घोड़ी रा असवार
म्हारा तेजा जी महाराज
रुण झुन घुघरिया बाजे
कडिया थारी लीलन का हे बाजे

सावन बरसे भादवो तेजा
म्हारो मन को नाचे मोर
झिर मीर सावनियो बरसे
परनाया मन सावन ने तरसे
लीलन घोड़ी रा असवार
म्हारा तेजा जी महाराज
रुण झुन घुघरिया बाजे
कडिया थारी लीलन का हे बाजे

धोरा धरती माय में तेजा
थारी ध्वजा फरुके जोर
ध्वजा थारी सतरंगी ल्यावु
पैदल खरनाल्या आऊ
लीलन घोड़ी रा असवार
म्हारा तेजा जी महाराज
रुण झुन घुघरिया बाजे
कडिया थारी लीलन का हे बाजे

अलगोजा थारे बाज रिया तेजा
थाणे गावे कवाल्या आज
मीठा अलगोजा बाजे
जमला म्हारे तेजा रा बाजे
लीलन घोड़ी रा असवार
म्हारा तेजा जी महाराज
रुण झुन घुघरिया बाजे
कडिया थारी लीलन का हे बाजे
 

तेजाजी भजन लीलण रा असवार तेजाजी महाराज लिरिक्स Tejaji Bhajan Lilan Ra Asvaar Tejaji Maharaj Lyrics Most Popular Veer Tejaji Bhajan Lyrics
 
Leelan Ghodee Sovanee Teja
The Ho Leelan Ra Asavaar
Mhaara Teja Jee Mahaaraaj
Leelan Ghodee Ra Asavaar
Mhaara Teja Jee Mahaaraaj
Run Jhun Ghughariya Baaje
Kadiya Thaaree Leelan Ka He Baaje

Jamala Thaara Jaagaran Teja
Bhandaara Maahi He Jot
Aakad Kaadak Mein Laage
Bhandaara Mhaara Teja Ra Laage
Leelan Ghodee Ra Asavaar
Leelan Ghodee Ra Asavaar
Mhaara Teja Jee Mahaaraaj
Run Jhun Ghughariya Baaje
Kadiya Thaaree Leelan Ka He Baaje

Saavan Barase Bhaadavo Teja
Mhaaro Man Ko Naache Mor
Jhir Meer Saavaniyo Barase
Paranaaya Man Saavan Ne Tarase
Leelan Ghodee Ra Asavaar
Mhaara Teja Jee Mahaaraaj
Run Jhun Ghughariya Baaje
Kadiya Thaaree Leelan Ka He Baaje

Dhora Dharatee Maay Mein Teja
Thaaree Dhvaja Pharuke Jor
Dhvaja Thaaree Satarangee Lyaavu
Paidal Kharanaalya Aaoo
Leelan Ghodee Ra Asavaar
Mhaara Teja Jee Mahaaraaj
Run Jhun Ghughariya Baaje
Kadiya Thaaree Leelan Ka He Baaje

Alagoja Thaare Baaj Riya Teja
Thaane Gaave Kavaalya Aaj
Meetha Alagoja Baaje
Jamala Mhaare Teja Ra Baaje
Leelan Ghodee Ra Asavaar
Mhaara Teja Jee Mahaaraaj
Run Jhun Ghughariya Baaje
Kadiya Thaaree Leelan Ka He Baaje
 
 तेजाजी, जिन्हें सत्यवादी वीर तेजाजी के नाम से भी जाना जाता है, एक राजस्थानी लोक देवता हैं। उन्हें शिव के प्रमुख ग्यारह अवतारों में से एक माना जाता है और राजस्थान, मध्य प्रदेश, गुजरात, उत्तर प्रदेश और हरियाणा आदि राज्यों में देवता के रूप में पूजा जाता है। तेजाजी का जन्म राजस्थान के नागौर जिले के खरनाल गांव में हुआ था। उनके पिता का नाम सुजान सिंह और माता का नाम सुलक्खनी था। तेजाजी बचपन से ही बहुत वीर और साहसी थे। उन्होंने बचपन में ही कई वीरतापूर्ण कार्य किए थे।

आपको ये पोस्ट पसंद आ सकती हैं
+

2 टिप्पणियां

  1. Nice
  2. Tejaji