अखियन खे आऊँ जांकी झलूं पाइयाँ
लोक लताड़े निन्ढ में साजन सोठाऊं
मूंखे मार्यांऊँ पाण परची आईयूं
आँखों को मैं कितना भी रोकूँ,
फिर भी नींद में लोक की परवाह किये बिना साजन से मिल आईं.
मुझे जुदाई में मार डाला, खुद मिलके खुश हो आईं.
अखियन खे आहीन, वडा वझ वेढ़ण जा
मंडे बीठियूं मामिरो, झेड़ो न लाहीन
जियं से ककर उभ में, तियँ आगमियूं आहीन
झुड़-फुड़ न लाहीन, वसन सावन मींय जा
आँखों को लड़ने के लिए बहुत से बड़े अवसर हैं.
लड़ के बैठी हैं, लड़ने से बाज़ ही नहीं आतीं.
जैसे बादल आकाश में उठते हैं, वैसे उमड़ आई हैं.
बरसना बंद ही नहीं कर रहीं.
सावन की वर्षा की भांति बरस ही रही हैं.
उभरंदे सिज सां, पिरीं जे न पसंदियूं
कढी खे कांगा, नेवाला नेन डीयां
वसन ऐ वेहसन, डिहाड़े डिसण लइ
डिसी डिसी आयूँ, तब तलाशयूं कन
ढापियो न ढापन, पसण मंझा पिरींय जे
मूंखे मार्यांऊँ पाण परची आईयूं
आँखों को मैं कितना भी रोकूँ,
फिर भी नींद में लोक की परवाह किये बिना साजन से मिल आईं.
मुझे जुदाई में मार डाला, खुद मिलके खुश हो आईं.
अखियन खे आहीन, वडा वझ वेढ़ण जा
मंडे बीठियूं मामिरो, झेड़ो न लाहीन
जियं से ककर उभ में, तियँ आगमियूं आहीन
झुड़-फुड़ न लाहीन, वसन सावन मींय जा
आँखों को लड़ने के लिए बहुत से बड़े अवसर हैं.
लड़ के बैठी हैं, लड़ने से बाज़ ही नहीं आतीं.
जैसे बादल आकाश में उठते हैं, वैसे उमड़ आई हैं.
बरसना बंद ही नहीं कर रहीं.
सावन की वर्षा की भांति बरस ही रही हैं.
उभरंदे सिज सां, पिरीं जे न पसंदियूं
कढी खे कांगा, नेवाला नेन डीयां
वसन ऐ वेहसन, डिहाड़े डिसण लइ
डिसी डिसी आयूँ, तब तलाशयूं कन
ढापियो न ढापन, पसण मंझा पिरींय जे
Akhiyan khe aaun jaanki jhalun paaiyaan
Lok lataade nindhh mein saajan sothhaun
Munkhe maaryaun paan parchi aaiyun
Akhiyan khe aahin, vada vajh vedhhan ja
Mande beethhiyun maamiro, jhedo na laahin
Jiyan se kakar ubh mein, tiyan aagmiyun aahin
Jhud phud na laahin, vasan saavan meenya ja
Ubharande sij saan, pireen je na pasandiyun,
Kadhhi khe kaanga, nevaala nen deeyaan
Vasan ai vehsan dihaade disan lai
Disi disi aayun, tab talaashyun kan
Dhhaapiyo na dhhaapan, pasan manjha pireeyan je
आपको ये पोस्ट पसंद आ सकती हैं
- रखु संदुलिया ते पैर मुहिजा मोर लाडा लिरिक्स Rakhu sanduliya te per lyrics
- मून तां पहेंजो बार बाबला लिरिक्स Moon ta pahenjo baar baabla Lyrics
- तिरी पावंदा तारीएं हिंदी मीनिंग Teeri Pawanda Lyrics Hindi Meaning
- शादी असांजे घर में आ लिरिक्स Shaadi asanje ghar mein aa Lyrics
- आयो नानक शाह जायो नानक शाह लिरिक्स Aayo Nanak Shah Jayo Nanak Shah Lyrics
- गुरु घर आयो आ लिरिक्स Guru Ghar Aayo Aa Lyrics