मोरिया आछो बोल्यो रे लिरिक्स Moriyo Song Lyrics With HIndi Meaning

मोरिया आछो बोल्यो रे Moriyo Song Meaning Rajasthani Folk

 
मोरिया आछो बोल्यो रे Moriyo Song Meaning Rajasthani Folk
 
याद सतावे नींद नी आवे तारां छाई रात,
थांरे बिन साहिब जी कुण ने केहऊं मन की बात,
एक तो मन्ह सोवण नी देवे पायलड़ी को शोर,
ऊपर से आधी रातां में बोले मीठा मोर,
मोरिया आछो बोल्यो रे ढळती रात में,
म्हारे हिवड़ा में बहगी रे कटार मोरिया,
आछो बोल्यो रे ढळती रात में

बिंदिया गजरो चूड़ी पायल सारा मने सतावे रे,
तू भी मीठो बोल बोलकर हिवड़े आग लगावे रे,
मोरिया पीयू पीयू की बोली छोड़ दे,
म्हारा पिवजी बसे है परदेस,
मोरिया आछो बोल्यो रे ढळती रात में,

साहिब जी बिन थारी बोली लागे खारी जेर मन्हे,
थोड़ी सी सोवण दे बेरी रात्युं तो मत घेर मन्हे,
मोरिया म्हारी गळियां में तू मत आवज्ये,
पिया आवेला जद बोली मीठो चेर,
मोरिया आछो बोल्यो रे ढळती रात में,

Moriyo मोरियो (Official Video)Sonu Kanwar| SP Jodha & Ratan Chouhan| Dhanraj Dadhich |JP Choudhary

Yaad Sataave Neend Nee Aave Taaraan Chhaee Raat,
Thaanre Bin Saahib Jee Kun Ne Kehoon Man Kee Baat,
Ek To Manh Sovan Nee Deve Paayaladee Ko Shor,
Oopar Se Aadhee Raataan Mein Bole Meetha Mor,
Moriya Aachho Bolyo Re Dhalatee Raat Mein,
Mhaare Hivada Mein Bahagee Re Kataar Moriya,
Aachho Bolyo Re Dhalatee Raat Mein

Bindiya Gajaro Choodee Paayal Saara Mane Sataave Re,
Too Bhee Meetho Bol Bolakar Hivade Aag Lagaave Re,
Moriya Peeyoo Peeyoo Kee Bolee Chhod De,
Mhaara Pivajee Base Hai Parades,
Moriya Aachho Bolyo Re Dhalatee Raat Mein,

Saahib Jee Bin Thaaree Bolee Laage Khaaree Jer Manhe,
Thodee See Sovan De Beree Raatyun To Mat Gher Manhe,
Moriya Mhaaree Galiyaan Mein Too Mat Aavajye,
Piya Aavela Jad Bolee Meetho Cher,
Moriya Aachho Bolyo Re Dhalatee Raat Mein,

मोरिया आछो बोल्यो रे मीनिंग

याद सतावे नींद नी आवे तारां छाई रात : रात में आसमान में तारे छाएं हैं, और मुझे आपकी याद सता रही है, नींद नहीं आ रही है।
थांरे बिन साहिब जी कुण ने केहऊं मन की बात : मेरे प्रिय (साहिबा) आपके अतिरिक्त मानीं किससे (कुण ने ) दिल की बात कह सकती हूँ।
एक तो मन्ह सोवण नी देवे पायलड़ी को शोर : एक बात तो यह की मुझे मेरी (मन्ह) पायल का शोर सोने नहीं देता है।
ऊपर से आधी रातां में बोले मीठा मोर : ऊपर से आधी रात को मोर बोल रहे हैं।
मोरिया आछो बोल्यो रे ढळती रात में : मोर के अच्छे बोलने से यहाँ पर व्यंग्य का भाव है की उसे ढलती रात में नहीं बोलना चाहिए।
म्हारे हिवड़ा में बहगी रे कटार मोरिया : मेरे (म्हारे) हृदय (हिवड़ा) में कटार जैसी बह गई है।
बिंदिया गजरो चूड़ी पायल सारा मने सतावे रे : मेरी बिंदिया, गजरा, चूड़ी और पायल सभी मुझे सता रहे हैं।
तू भी मीठो बोल बोलकर हिवड़े आग लगावे रे : तुम भी मीठे मीठे बोलकर मेरे हृदय में आग लगा रहे हों।
मोरिया पीयू पीयू की बोली छोड़ दे : मोर तुम पीहू पीहू की ध्वनि को निकालना छोड़ दो।
म्हारा पिवजी बसे है परदेस : मेरे तो प्रिय परदेश में रहते हैं।
साहिब जी बिन थारी बोली लागे खारी जेर मन्हे : मेरे प्रिय आपके बिना मुझे मोर की बोली कड़वी (खारी) जहर (जेर) लगती है।
थोड़ी सी सोवण दे बेरी रात्युं तो मत घेर मन्हे : मुझे थोड़ा सोने दो।
मोरिया म्हारी गळियां में तू मत आवज्ये : मोरिया मेरी गली में तुम मत आना।
पिया आवेला जद बोली मीठो चेर : जब मेरे प्रिय आएं तब तुम बोलना।
 
Singer: Sonu Kanwar Rawana
Lyrics: Dhanraj Dadhich & Traditional Folk
Music Production: Nizam Khan
DOP : Ramtiya Films
Direction & choreography - JP Choudhary
 
+

एक टिप्पणी भेजें