सरवरीया री तीर खड़ी,आ नानी नीर बहावे है
जामण जाया बीर बिना, कुण भात भरण ने आवे है,
सरवरिया के तीर खड़ी या, नानी नीर बहावे है,
माँ का जाया बीर बिना कुण, भात भरण ने आवे है।
एक दिन म्हारो भोळो बाबुल, अरबपति कहलायो थो,
अन धन रा भण्डार घणेरा ओर छोर नहीं पायो थो,
ऊँचा ऊँचा महल मालिया, नगर सेठ कहलायो थो,
अणगिणती का नोकर चाकर, याद म्हने सब आवे है,
सरवरियाँ के तीर खड़ी या, नानी नीर बहावे है,
माँ का जाया बीर बिना कुण, भात भरण ने आवे है।
लाड़ प्यार में पळी लाड़ली, बड़ा घरां जद ब्याही थी,
दान दायजो हाथी घोड़ा, दास दासियाँ ल्यायी थी,
सोना चाँदी हीरा मोती, गाड़ा भर भर ल्यायी थी,
बीती बाताँ याद करूँ जद, हिवड़ो भर आवे है,
सरवरियाँ के तीर खड़ी या, नानी नीर बहावे है,
माँ का जाया बीर बिना कुण, भात भरण ने आवे है।
तेरे भरोसे सेठ साँवरा, भोळो बाबुल आयो है,
गोपीचंदन और तूमड़ा, साधाँ ने संग ल्यायो है,
घर घर मांगत फिरे सूरिया, म्हारो मान घटायो है,
देवरियो म्हने ताना मारे, नणदल जीव जलारे है,
सरवरियाँ के तीर खड़ी या, नानी नीर बहावे है,
माँ का जाया बीर बिना कुण, भात भरण ने आवे है।
और सगां ने मेल मालिया, टूटी टपरी नरसी ने,
और सगां न शाल दुशाला, फटी गूदड़ी नरसी ने,
और सगां ने माल मलीदा, रूखी सूखी नरसी ने,
डूब मरूँ पर घर नहीं जाऊँ, बाबुल म्हने लजावे है,
सरवरियाँ के तीर खड़ी या, नानी नीर बहावे है,
माँ का जाया बीर बिना कुण, भात भरण ने आवे है।
जामण जाया बीर बिना, कुण भात भरण ने आवे है,
सरवरिया के तीर खड़ी या, नानी नीर बहावे है,
माँ का जाया बीर बिना कुण, भात भरण ने आवे है।
एक दिन म्हारो भोळो बाबुल, अरबपति कहलायो थो,
अन धन रा भण्डार घणेरा ओर छोर नहीं पायो थो,
ऊँचा ऊँचा महल मालिया, नगर सेठ कहलायो थो,
अणगिणती का नोकर चाकर, याद म्हने सब आवे है,
सरवरियाँ के तीर खड़ी या, नानी नीर बहावे है,
माँ का जाया बीर बिना कुण, भात भरण ने आवे है।
लाड़ प्यार में पळी लाड़ली, बड़ा घरां जद ब्याही थी,
दान दायजो हाथी घोड़ा, दास दासियाँ ल्यायी थी,
सोना चाँदी हीरा मोती, गाड़ा भर भर ल्यायी थी,
बीती बाताँ याद करूँ जद, हिवड़ो भर आवे है,
सरवरियाँ के तीर खड़ी या, नानी नीर बहावे है,
माँ का जाया बीर बिना कुण, भात भरण ने आवे है।
तेरे भरोसे सेठ साँवरा, भोळो बाबुल आयो है,
गोपीचंदन और तूमड़ा, साधाँ ने संग ल्यायो है,
घर घर मांगत फिरे सूरिया, म्हारो मान घटायो है,
देवरियो म्हने ताना मारे, नणदल जीव जलारे है,
सरवरियाँ के तीर खड़ी या, नानी नीर बहावे है,
माँ का जाया बीर बिना कुण, भात भरण ने आवे है।
और सगां ने मेल मालिया, टूटी टपरी नरसी ने,
और सगां न शाल दुशाला, फटी गूदड़ी नरसी ने,
और सगां ने माल मलीदा, रूखी सूखी नरसी ने,
डूब मरूँ पर घर नहीं जाऊँ, बाबुल म्हने लजावे है,
सरवरियाँ के तीर खड़ी या, नानी नीर बहावे है,
माँ का जाया बीर बिना कुण, भात भरण ने आवे है।
Sunita Swami || सरवरीये री तीर खड़ी आ नानी नीर बहावे है ||
Sarvariya Ri Teer Khadi Nani Neer Bahawe
Saravariya Ri Tir Khadi,aa Naani Nir Bahaave Hai
Jaaman Jaaya Bir Bina, Kun Bhaat Bharan Ne Aave Hai,
Saravariya Ke Tir Khadi Ya, Naani Nir Bahaave Hai,
Maan Ka Jaaya Bir Bina Kun, Bhaat Bharan Ne Aave Hai.
Ek Din Mhaaro Bholo Baabul, Arabapati Kahalaayo Tho,
An Dhan Ra Bhandaar Ghanera Or Chhor Nahin Paayo Tho,
uncha uncha Mahal Maaliya, Nagar Seth Kahalaayo Tho,
Anaginati Ka Nokar Chaakar, Yaad Mhane Sab Aave Hai,
Saravariyaan Ke Tir Khadi Ya, Naani Nir Bahaave Hai,
Maan Ka Jaaya Bir Bina Kun, Bhaat Bharan Ne Aave Hai.
Laad Pyaar Mein Pali Laadali, Bada Gharaan Jad Byaahi Thi,
Daan Daayajo Haathi Ghoda, Daas Daasiyaan Lyaayi Thi,
Sona Chaandi Hira Moti, Gaada Bhar Bhar Lyaayi Thi,
Biti Baataan Yaad Karun Jad, Hivado Bhar Aave Hai,
Saravariyaan Ke Tir Khadi Ya, Naani Nir Bahaave Hai,
Maan Ka Jaaya Bir Bina Kun, Bhaat Bharan Ne Aave Hai.
Tere Bharose Seth Saanvara, Bholo Baabul Aayo Hai,
Gopichandan Aur Tumada, Saadhaan Ne Sang Lyaayo Hai,
Ghar Ghar Maangat Phire Suriya, Mhaaro Maan Ghataayo Hai,
Devariyo Mhane Taana Maare, Nanadal Jiv Jalaare Hai,
Saravariyaan Ke Tir Khadi Ya, Naani Nir Bahaave Hai,
Maan Ka Jaaya Bir Bina Kun, Bhaat Bharan Ne Aave Hai.
Aur Sagaan Ne Mel Maaliya, Tuti Tapari Narasi Ne,
Aur Sagaan Na Shaal Dushaala, Phati Gudadi Narasi Ne,
Aur Sagaan Ne Maal Malida, Rukhi Sukhi Narasi Ne,
Dub Marun Par Ghar Nahin Jaun, Baabul Mhane Lajaave Hai,
Saravariyaan Ke Tir Khadi Ya, Naani Nir Bahaave Hai,
Maan Ka Jaaya Bir Bina Kun, Bhaat Bharan Ne Aave Hai.
Jaaman Jaaya Bir Bina, Kun Bhaat Bharan Ne Aave Hai,
Saravariya Ke Tir Khadi Ya, Naani Nir Bahaave Hai,
Maan Ka Jaaya Bir Bina Kun, Bhaat Bharan Ne Aave Hai.
Ek Din Mhaaro Bholo Baabul, Arabapati Kahalaayo Tho,
An Dhan Ra Bhandaar Ghanera Or Chhor Nahin Paayo Tho,
uncha uncha Mahal Maaliya, Nagar Seth Kahalaayo Tho,
Anaginati Ka Nokar Chaakar, Yaad Mhane Sab Aave Hai,
Saravariyaan Ke Tir Khadi Ya, Naani Nir Bahaave Hai,
Maan Ka Jaaya Bir Bina Kun, Bhaat Bharan Ne Aave Hai.
Laad Pyaar Mein Pali Laadali, Bada Gharaan Jad Byaahi Thi,
Daan Daayajo Haathi Ghoda, Daas Daasiyaan Lyaayi Thi,
Sona Chaandi Hira Moti, Gaada Bhar Bhar Lyaayi Thi,
Biti Baataan Yaad Karun Jad, Hivado Bhar Aave Hai,
Saravariyaan Ke Tir Khadi Ya, Naani Nir Bahaave Hai,
Maan Ka Jaaya Bir Bina Kun, Bhaat Bharan Ne Aave Hai.
Tere Bharose Seth Saanvara, Bholo Baabul Aayo Hai,
Gopichandan Aur Tumada, Saadhaan Ne Sang Lyaayo Hai,
Ghar Ghar Maangat Phire Suriya, Mhaaro Maan Ghataayo Hai,
Devariyo Mhane Taana Maare, Nanadal Jiv Jalaare Hai,
Saravariyaan Ke Tir Khadi Ya, Naani Nir Bahaave Hai,
Maan Ka Jaaya Bir Bina Kun, Bhaat Bharan Ne Aave Hai.
Aur Sagaan Ne Mel Maaliya, Tuti Tapari Narasi Ne,
Aur Sagaan Na Shaal Dushaala, Phati Gudadi Narasi Ne,
Aur Sagaan Ne Maal Malida, Rukhi Sukhi Narasi Ne,
Dub Marun Par Ghar Nahin Jaun, Baabul Mhane Lajaave Hai,
Saravariyaan Ke Tir Khadi Ya, Naani Nir Bahaave Hai,
Maan Ka Jaaya Bir Bina Kun, Bhaat Bharan Ne Aave Hai.
Singer : Sunita Swami (Jhorda - Nagaur)
Music : Raju Swami
Music : Raju Swami
Author - Saroj Jangir
इस ब्लॉग पर आप पायेंगे मधुर और सुन्दर भजनों का संग्रह । इस ब्लॉग का उद्देश्य आपको सुन्दर भजनों के बोल उपलब्ध करवाना है। आप इस ब्लॉग पर अपने पसंद के गायक और भजन केटेगरी के भजन खोज सकते हैं....अधिक पढ़ें। |