सुणजो रे संसारी भाया भजन लिरिक्स Sunjo Re Sansari Bhaya Aido Jamano
नारया को नारीपण उठ गयो,
मार्दाओं की मरदाई,
आपस में मुंडे ना बोले,
एक माँ का जाया भाई,
सुणजो रे संसारी लोगों,
ऐड़ो जमानो आवेला,
राजा राम जी कहे मेरे बंधव,
करम धरम हट जावेला।
सुणजो रे संसारी लोगों,
ऐड़ो जमानों आवेला।
एक सैर रो धान बिके ला,
पानी टाँक तुले ला,
भूमि बीज उपज तज देसी ,
इंद्र नही बरसावेला,
सुणजो रे संसारी लोगों,
ऐड़ो जमानों आवेला।
मानखो बढ़ बढ़ ज्यासी ज्यादा,
धान हाथ नही आवेला।
एक रोटी रे कारण लड़ कर ,
अपनो प्राण गँवा ले ला,
सुणजो रे संसारी भाया,
ऐड़ो जमानों आवेला,
सुणजो रे संसारी लोगां,
ऐड़ो जमानों आवेला।
धरम पुण्य में ध्यान ना धरसी ,
पाप घणों बढ़ जावे ला,
देवा ने पूजे नहीं पापी,
गोविन्द ने नही गावे ला,
सुणजो रे संसारी भाया,
ऐड़ो जमानों आवेला,
सुणजो रे संसारी लोगां,
ऐड़ो जमानों आवेला।
गंगा गयो पाप घणो लागे,
पापी यूँ फ़रमावेला,
दया किया तन दर्द ऊपजे,
दान किया दुःख पावेला,
सुणजो रे संसारी भाया,
ऐड़ो जमानों आवेला,
सुणजो रे संसारी लोगां,
ऐड़ो जमानों आवेला।
पंडिता ने पूछे नहीं पापी,
ईश्वर ने नहीं ध्यावेला,
चैल किया गादी पर बैठे,
गुरु जी ने ज्ञान सुणावेला,
सुणजो रे संसारी भाया,
ऐड़ो जमानों आवेला,
सुणजो रे संसारी लोगां,
ऐड़ो जमानों आवेला।
राजा खुद तो राज छोड़सी,
जागीरी सब जावे ला,
पूँजी पति तो एक पलक में,
निर्धनिया हो जावे ला,
सुणजो रे संसारी भाया,
ऐड़ो जमानों आवेला,
सुणजो रे संसारी लोगां,
ऐड़ो जमानों आवेला।
छतरपति तो करसण करसी,
करषा हाथ लेवेला,
ठाकर कंवर भोमिया भाई,
बनियाँ बण कर आवेला,
सुणजो रे संसारी भाया,
ऐड़ो जमानों आवेला,
सुणजो रे संसारी लोगां,
ऐड़ो जमानों आवेला।
प्रेम भाव आपस में प्यारे,
एक स्त्री नहीं रहवेला,
आ है थारी, आ है म्हारी,
यूँ करता खप जावेला,
सुणजो रे संसारी भाया,
ऐड़ो जमानों आवेला,
सुणजो रे संसारी लोगां,
ऐड़ो जमानों आवेला।
मार्दाओं की मरदाई,
आपस में मुंडे ना बोले,
एक माँ का जाया भाई,
सुणजो रे संसारी लोगों,
ऐड़ो जमानो आवेला,
राजा राम जी कहे मेरे बंधव,
करम धरम हट जावेला।
सुणजो रे संसारी लोगों,
ऐड़ो जमानों आवेला।
एक सैर रो धान बिके ला,
पानी टाँक तुले ला,
भूमि बीज उपज तज देसी ,
इंद्र नही बरसावेला,
सुणजो रे संसारी लोगों,
ऐड़ो जमानों आवेला।
मानखो बढ़ बढ़ ज्यासी ज्यादा,
धान हाथ नही आवेला।
एक रोटी रे कारण लड़ कर ,
अपनो प्राण गँवा ले ला,
सुणजो रे संसारी भाया,
ऐड़ो जमानों आवेला,
सुणजो रे संसारी लोगां,
ऐड़ो जमानों आवेला।
धरम पुण्य में ध्यान ना धरसी ,
पाप घणों बढ़ जावे ला,
देवा ने पूजे नहीं पापी,
गोविन्द ने नही गावे ला,
सुणजो रे संसारी भाया,
ऐड़ो जमानों आवेला,
सुणजो रे संसारी लोगां,
ऐड़ो जमानों आवेला।
गंगा गयो पाप घणो लागे,
पापी यूँ फ़रमावेला,
दया किया तन दर्द ऊपजे,
दान किया दुःख पावेला,
सुणजो रे संसारी भाया,
ऐड़ो जमानों आवेला,
सुणजो रे संसारी लोगां,
ऐड़ो जमानों आवेला।
पंडिता ने पूछे नहीं पापी,
ईश्वर ने नहीं ध्यावेला,
चैल किया गादी पर बैठे,
गुरु जी ने ज्ञान सुणावेला,
सुणजो रे संसारी भाया,
ऐड़ो जमानों आवेला,
सुणजो रे संसारी लोगां,
ऐड़ो जमानों आवेला।
राजा खुद तो राज छोड़सी,
जागीरी सब जावे ला,
पूँजी पति तो एक पलक में,
निर्धनिया हो जावे ला,
सुणजो रे संसारी भाया,
ऐड़ो जमानों आवेला,
सुणजो रे संसारी लोगां,
ऐड़ो जमानों आवेला।
छतरपति तो करसण करसी,
करषा हाथ लेवेला,
ठाकर कंवर भोमिया भाई,
बनियाँ बण कर आवेला,
सुणजो रे संसारी भाया,
ऐड़ो जमानों आवेला,
सुणजो रे संसारी लोगां,
ऐड़ो जमानों आवेला।
प्रेम भाव आपस में प्यारे,
एक स्त्री नहीं रहवेला,
आ है थारी, आ है म्हारी,
यूँ करता खप जावेला,
सुणजो रे संसारी भाया,
ऐड़ो जमानों आवेला,
सुणजो रे संसारी लोगां,
ऐड़ो जमानों आवेला।
Sunita Swami || सुनजो रे संसारी भायां ऐड़ो जमानो आवेला || chetavni bhajan || Sunjo re sansari bhaya
Maardaon Ki Maradai,
Aapas Mein Munde Na Bole,
Ek Maan Ka Jaaya Bhai,
Sunajo Re Sansaari Logon,
Aido Jamaano Aavela,
Raaja Raam Ji Kahe Mere Bandhav,
Karam Dharam Hat Jaavela.
Sunajo Re Sansaari Logon,
Aido Jamaanon Aavela.
Ek Sair Ro Dhaan Bike La,
Paani Taank Tule La,
Bhumi Bij Upaj Taj Desi ,
Indr Nahi Barasaavela,
Sunajo Re Sansaari Logon,
Aido Jamaanon Aavela.
Maanakho Badh Badh Jyaasi Jyaada,
Dhaan Haath Nahi Aavela.
Ek Roti Re Kaaran Lad Kar ,
Apano Praan Ganva Le La,
Sunajo Re Sansaari Bhaaya,
Aido Jamaanon Aavela,
Sunajo Re Sansaari Logaan,
Aido Jamaanon Aavela.
Dharam Puny Mein Dhyaan Na Dharasi ,
Paap Ghanon Badh Jaave La,
Deva Ne Puje Nahin Paapi,
Govind Ne Nahi Gaave La,
Sunajo Re Sansaari Bhaaya,
Aido Jamaanon Aavela,
Sunajo Re Sansaari Logaan,
Aido Jamaanon Aavela.
Ganga Gayo Paap Ghano Laage,
Paapi Yun Faramaavela,
Daya Kiya Tan Dard upaje,
Daan Kiya Duhkh Paavela,
Sunajo Re Sansaari Bhaaya,
Aido Jamaanon Aavela,
Sunajo Re Sansaari Logaan,
Aido Jamaanon Aavela.
Pandita Ne Puchhe Nahin Paapi,
ishvar Ne Nahin Dhyaavela,
Chail Kiya Gaadi Par Baithe,
Guru Ji Ne Gyaan Sunaavela,
Sunajo Re Sansaari Bhaaya,
Aido Jamaanon Aavela,
Sunajo Re Sansaari Logaan,
Aido Jamaanon Aavela.
Raaja Khud To Raaj Chhodasi,
Jaagiri Sab Jaave La,
Punji Pati To Ek Palak Mein,
Nirdhaniya Ho Jaave La,
Sunajo Re Sansaari Bhaaya,
Aido Jamaanon Aavela,
Sunajo Re Sansaari Logaan,
Aido Jamaanon Aavela.
Chhatarapati To Karasan Karasi,
Karasha Haath Levela,
Thaakar Kanvar Bhomiya Bhai,
Baniyaan Ban Kar Aavela,
Sunajo Re Sansaari Bhaaya,
Aido Jamaanon Aavela,
Sunajo Re Sansaari Logaan,
Aido Jamaanon Aavela.
Prem Bhaav Aapas Mein Pyaare,
Ek Stri Nahin Rahavela,
Aa Hai Thaari, Aa Hai Mhaari,
Yun Karata Khap Jaavela,
Sunajo Re Sansaari Bhaaya,
Aido Jamaanon Aavela,
Sunajo Re Sansaari Logaan,
Aido Jamaanon Aavela.
आपको ये पोस्ट पसंद आ सकती हैं
- ओ तन जावसी रे मनवा चेत सके तो चेत O Tan Javasi Re Manava
- कळप मत काछब कुड़ी ए राम की बाता रूडी ए Kalap Mat Kachhab Kudi
- माँ बापा की सेवा करले मत बण दास लुगाई को Maa Baap Ki Seva Kar Le
- जग में साँचा रे राम सजाई Jag Me Sancha Re Ram Sajai
- पीले अमीरस धारा गगन में झड़ी लगी Peele Amiras Dhara
- वाह वह बजरंगी बाला बड़ो बलकारी बाबो Wah Wah Bajarangi Bala
Author - Saroj Jangir
इस ब्लॉग पर आप पायेंगे मधुर और सुन्दर भजनों का संग्रह । इस ब्लॉग का उद्देश्य आपको सुन्दर भजनों के बोल उपलब्ध करवाना है। आप इस ब्लॉग पर अपने पसंद के गायक और भजन केटेगरी के भजन खोज सकते हैं....अधिक पढ़ें। |