चाँद चढ्यो गिगनार लिरिक्स Chand Chadhyo Gignaar Lyrics Rajasthani Folk Song by Seema Mishra
चाँद चढ्यो गिगनार किरत्याँ,
ढल आई आधी रात पीव जी
अब तो घरां पधार,
मारुणी थारी बिलखे छै जी,
बिलखे छे।
⭐⭐⭐चाँद चढ्यो गिगनार : इस लोकगीत का हिंदी मीनिंग (हिंदी अर्थ) देखें। Hindi Meaning of Chand Chadhyo Gignaar in Hindi
हाथां मेहँदी राचणी कोई,
नैणा काजल सारयो जी
ले दिवलो चढ़गी चौबारे,
मरुवन पलंग संवारयो जी
बैठी मनड़ो गौरी का,
आया नहीं भरतार
मारुणी थारी बिलखे छै जी,
बिलखे छे।
ज्यूँ ज्यूँ तेल बले दिवले में,
धण बाती सरकावे जी
नहीं आयो मद चखियो रसियो,
दिवलो नाड़ हिलावे जी
दिवले सूं झुँझलाय गौरी,
दिवलो दियो बुझाए,
मारुणी थारी बिलखे छै जी,
बिलखे छे।
सिसक सिसक कर गौरी रोवे,
तकियों कालों करियो जी
उगते सूरज रसियो आयो,
हाथ पीठ पर धरियो जी
कठे बिताई सारी रात थाने,
उग आयो प्रभात
मारुणी थारी बिलखे छै जी,
बिलखे छे।
हाथ छिटक कर गौरी बोली,
अब क्यों घरां पधारया जी
सौतन के संग रात बिताई,
कर कर कोड सवाया जी
कठे बिताई सारी रात,
थे तो कर दीनी परभात
मारुणी थारी बिलखे छै जी,
बिलखे छे।
ऊक चूक मत बोलो गौरी,
मत ना देवो ताना जी
साथीड़ां संग रात बिताई,
खेल्या चौपड़ पासा जी,
बठे बिताई सारी रात म्हानें,
उग आयो परभात
गौरी मुस्काओ जी मुस्काओ जी
चंदो गयो सिधार देखो,
उग आयो परभात
म्हारा अब आया भरतार,
मनड़ो मुळके छे जी मुळके,
चाँद चढ्यो गिगनार किरत्याँ,
ढ़ळ आई आधी रात पीव जी
अब तो घरां पधार,
मारुणी थारी बिलखे छै जी,
बिलखे छे।
ढल आई आधी रात पीव जी
अब तो घरां पधार,
मारुणी थारी बिलखे छै जी,
बिलखे छे।
⭐⭐⭐चाँद चढ्यो गिगनार : इस लोकगीत का हिंदी मीनिंग (हिंदी अर्थ) देखें। Hindi Meaning of Chand Chadhyo Gignaar in Hindi
हाथां मेहँदी राचणी कोई,
नैणा काजल सारयो जी
ले दिवलो चढ़गी चौबारे,
मरुवन पलंग संवारयो जी
बैठी मनड़ो गौरी का,
आया नहीं भरतार
मारुणी थारी बिलखे छै जी,
बिलखे छे।
ज्यूँ ज्यूँ तेल बले दिवले में,
धण बाती सरकावे जी
नहीं आयो मद चखियो रसियो,
दिवलो नाड़ हिलावे जी
दिवले सूं झुँझलाय गौरी,
दिवलो दियो बुझाए,
मारुणी थारी बिलखे छै जी,
बिलखे छे।
सिसक सिसक कर गौरी रोवे,
तकियों कालों करियो जी
उगते सूरज रसियो आयो,
हाथ पीठ पर धरियो जी
कठे बिताई सारी रात थाने,
उग आयो प्रभात
मारुणी थारी बिलखे छै जी,
बिलखे छे।
हाथ छिटक कर गौरी बोली,
अब क्यों घरां पधारया जी
सौतन के संग रात बिताई,
कर कर कोड सवाया जी
कठे बिताई सारी रात,
थे तो कर दीनी परभात
मारुणी थारी बिलखे छै जी,
बिलखे छे।
ऊक चूक मत बोलो गौरी,
मत ना देवो ताना जी
साथीड़ां संग रात बिताई,
खेल्या चौपड़ पासा जी,
बठे बिताई सारी रात म्हानें,
उग आयो परभात
गौरी मुस्काओ जी मुस्काओ जी
चंदो गयो सिधार देखो,
उग आयो परभात
म्हारा अब आया भरतार,
मनड़ो मुळके छे जी मुळके,
चाँद चढ्यो गिगनार किरत्याँ,
ढ़ळ आई आधी रात पीव जी
अब तो घरां पधार,
मारुणी थारी बिलखे छै जी,
बिलखे छे।
Chand Chadhyo Gignar | Superhit Rajasthani Folk Song | Seema Mishra | Veena Music
Dhal Aai Aadhi Raat Piv Ji
Ab To Gharaan Padhaar,
Maaruni Thaari Bilakhe Chhai Ji,
Bilakhe Chhe.
Haathaan Mehandi Raachani Koi,
Naina Kaajal Saarayo Ji
Le Divalo Chadhagi Chaubaare,
Maruvan Palang Sanvaarayo Ji
Baithi Manado Gauri Ka,
Aaya Nahin Bharataar
Maaruni Thaari Bilakhe Chhai Ji,
Bilakhe Chhe.
Jyun Jyun Tel Bale Divale Mein,
Dhan Baati Sarakaave Ji
Nahin Aayo Mad Chakhiyo Rasiyo,
Divalo Naad Hilaave Ji
Divale Sun Jhunjhalaay Gauri,
Divalo Diyo Bujhae,
Maaruni Thaari Bilakhe Chhai Ji,
Bilakhe Chhe.
Sisak Sisak Kar Gauri Rove,
Takiyon Kaalon Kariyo Ji
Ugate Suraj Rasiyo Aayo,
Haath Pith Par Dhariyo Ji
Kathe Bitai Saari Raat Thaane,
Ug Aayo Prabhaat
Maaruni Thaari Bilakhe Chhai Ji,
Bilakhe Chhe.
Haath Chhitak Kar Gauri Boli,
Ab Kyon Gharaan Padhaaraya Ji
Sautan Ke Sang Raat Bitai,
Kar Kar Kod Savaaya Ji
Kathe Bitai Saari Raat,
The To Kar Dini Parabhaat
Maaruni Thaari Bilakhe Chhai Ji,
Bilakhe Chhe.
uk Chuk Mat Bolo Gauri,
Mat Na Devo Taana Ji
Saathidaan Sang Raat Bitai,
Khelya Chaupad Paasa Ji,
Bathe Bitai Saari Raat Mhaanen,
Ug Aayo Parabhaat
Gauri Muskao Ji Muskao Ji
Chando Gayo Sidhaar Dekho,
Ug Aayo Parabhaat
Mhaara Ab Aaya Bharataar,
Manado Mulake Chhe Ji Mulake,
Chaand Chadhyo Giganaar Kiratyaan,
Dhal Aai Aadhi Raat Piv Ji
Ab To Gharaan Padhaar,
Maaruni Thaari Bilakhe Chhai Ji,
Bilakhe Chhe.
Author - Saroj Jangir
इस ब्लॉग पर आप पायेंगे मधुर और सुन्दर भजनों का संग्रह । इस ब्लॉग का उद्देश्य आपको सुन्दर भजनों के बोल उपलब्ध करवाना है। आप इस ब्लॉग पर अपने पसंद के गायक और भजन केटेगरी के भजन खोज सकते हैं....अधिक पढ़ें। |