हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै लिरिक्स Heli Mhari Nirbhay Rahije Re Lyrics

हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै लिरिक्स Heli Mhari Nirbhay Rahije Re Lyrics Rajasthani Nirgun Bhajan by Prakash Mali Rajasthani Bhajan Lyrics in Hindi

हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै,
दुनियाँदारी ओगणगारी,
ज्याने भेद मत दईजे रै,
हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै।

हेली : जीवात्मा।
म्हारी : मेरी।
निर्भय रहीजे रै : निश्चिंत रहना।
दुनियाँदारी ओगणगारी : यह दुनिया अवगुणों से युक्त है।
ज्याने भेद मत दईजे रै : इनको स्वंय का रहस्य मत देना।
इण काया में अष्ट कमल हैं,
हो, इण काया में अष्ट कमल,
ज्यारी निगह कराइजे रै,
हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै,
सत री संगत में,
सत संगत में बैठ सुहागण,
साँच कमाइजे रै,
हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै,
दुनियाँदारी ओगणगारी,
ज्याने भेद मत दईजे रै,
हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै।
इण काया : इस काया /तन, शरीर में।
में अष्ट कमल हैं : आठ प्रकार के कमल हैं।
निगह कराइजे रै : इनको ढूँढना, खोजना।
सत संगत में बैठ सुहागण : सत्य की संगत में बैठो, जीवात्मा को सुहागन कहा गया है।
साँच कमाइजे रै : सत्य को कमाओ, प्राप्त करो।
तन में गरीबी, मन में फकीरी,
हो तन में गरीबी मन में फकीरी,
दया भावना राखजै रै,
हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै,
ज्ञान झरोखे ए ए,
ज्ञान झरोखे बैठ सुहागण,
झालो दईजे ए ए,
हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै,
दुनियाँदारी ओगणगारी,
ज्याने भेद मत दईजे रै,
हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै।

त्रिवेणी घर, तीन पदमणी,
उन्हें जाए बतालाईजे रे,
हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै,
सत बाण पर बैठ सुहागण,
सीधी आईजे रै,
हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै,
दुनियाँदारी ओगणगारी,
ज्याने भेद मत दईजे रै,
हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै।

हरी चरणों में शीश झुकाईजे,
हरी चरणों में शीश झुकाईजे,
गुरु वचनों में रहीजे रै,
हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै,
कहत कबीर सुणों भाई साधू,
शीतल होइजे रै,
हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै,
दुनियाँदारी ओगणगारी,
ज्याने भेद मत दईजे रै,
हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै।

हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै,
दुनियाँदारी ओगणगारी,
ज्याने भेद मत दईजे रै,
हेली म्हारी निर्भय रहीजे रै।

Prakash Mali Song | Heli Mhari Nirbhay Rahije Re | Rajasthani Devotional Song | Bhakti Geet

Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re,
Duniyaandaari Oganagaari,
Jyaane Bhed Mat Daije Re,
Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re.  

In Kaaya Mein Asht Kamal Hain,
Ho, In Kaaya Mein Asht Kamal,
Jyaari Nigah KaReje Re,
Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re,
Sat Ri Sangat Mein,
Sat Sangat Mein Baith Suhaagan,
Saanch Kamaije Re,
Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re,
Duniyaandaari Oganagaari,
Jyaane Bhed Mat Daije Re,
Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re.

Tan Mein Garibi, Man Mein Phakiri,
Ho Tan Mein Garibi Man Mein Phakiri,
Daya Bhaavana Raakhajai Re,
Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re,
Gyaan Jharokhe E E,
Gyaan Jharokhe Baith Suhaagan,
Jhaalo Daije E E,
Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re,
Duniyaandaari Oganagaari,
Jyaane Bhed Mat Daije Re,
Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re.

Triveni Ghar, Tin Padamani,
Unhen Jae Bataalaije Re,
Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re,
Sat Baan Par Baith Suhaagan,
Sidhi Aaije Re,
Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re,
Duniyaandaari Oganagaari,
Jyaane Bhed Mat Daije Re,
Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re.

Hari Charanon Mein Shish Jhukaije,
Hari Charanon Mein Shish Jhukaije,
Guru Vachanon Mein Rahije Re,
Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re,
Kahat Kabir Sunon Bhai Saadhu,
Shital Hoije Re,
Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re,
Duniyaandaari Oganagaari,
Jyaane Bhed Mat Daije Re,
Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re.

Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re,
Duniyaandaari Oganagaari,
Jyaane Bhed Mat Daije Re,
Heli Mhaari Nirbhay Rahije Re.
Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url