आ सहेल्हां रली करां है पर घर गवण निवारि।।
झूठा माणिक मोतिया री झूठी जगमग जोति।
झूठा आभूषण री सांची पियाजी री प्रीति।।
झूठा पाट पटंबरा रे झूठा दिखडणी चीर।
सांची पियाजी री गूदडी जामें निरमल रहे सरीर।।
छपन भोग बुहाय देहे इण भोगन में दाग।
लूण अलूणो ही भलो है अपणे पियाजीरो साग।।
देखि बिराणे निवांणकूं है क्यूं उपजावे खीज।
कालर अपणो ही भलो है जामें निपजै चीज।।
छैल बिराणो लाखको है अपणे काज न होय।
ताके संग सीधारतां है भला न कहसी कोय।।
बर हीणो अपणो भलो है कोढी कुष्टी कोय।
जाके संग सीधारतां है भला कहै सब लोय।।
अबिनासीसूं बालबा हे जिनसूं सांची प्रीत।
मीरा कूं प्रभुजी मिल्या है ए ही भगतिकी रीत।।२।।
शब्दार्थ - रली करां आनन्द मनायें। गवण जाना-आना। दिखणी दक्षिणी दक्षिण में बननेवाला एक कीमती वस्त्र। चीर साडी। बुहाय देहे बहा दो दाग दोष।अलूणो बिना नमक का। बिराणे पराये। निवांण उपजाऊ जमीन। खीज द्वेष। कांकर कंकरीली जमीन। लाखको लाखों का अनमोल। हीणो हीन
Krishna Bhajan Lyrics Hindi,meera Bai Bhajan Lyrics Hindi
आ सहेल्हां रली करां
Aa Sahelhaan Ralee Karaan Hai Par Ghar Gavan Nivaari.. Jhootha Maanik Motiya Ree Jhoothee Jagamag Joti.
Kaalar Apano Hee Bhalo Hai Jaamen Nipajai Cheej.. Chhail Biraano Laakhako Hai Apane Kaaj Na Hoy. Taake Sang Seedhaarataan Hai Bhala Na Kahasee Koy.. Bar Heeno Apano Bhalo Hai Kodhee Kushtee Koy. Jaake Sang Seedhaarataan Hai Bhala Kahai Sab Loy.. Abinaaseesoon Baalaba He Jinasoon Saanchee Preet. Meera Koon Prabhujee Milya Hai E Hee Bhagatikee Reet