जागो म्हांरा जगपतिरायक हंस बोलो क्यूं नहीं।। हरि छो जी हिरदा माहिं पट खोलो क्यूं नहीं।। तन मन सुरति संजो सीस चरणां धरूं। जहां जहां देखूं म्हारो राम तहां सेवा करूं।।
सदकै करूं जी सरीर जुगै जुग वारणैं। छोडी छोडी लिखूं सिलाम बहोत करि जानज्यौ। बंदी हूं खानाजाद महरि करि मानज्यौ।। हां हो म्हारा नाथ सुनाथ बिलम नहिं कीजिये। मीरा चरणां की दासि दरस फिर दीजिये।।
शब्दार्थ - छो हो। सदकै न्योछावर होना । वारणै न्योछावर कर दूं। सिलाम सलाम करना, अभिवादन। बन्दी दासी। खाना-जाद जन्म से ही घर में पली हु। महरि मेहर कृपा। मानज्यौ मान लेना।
krishana bhajan lyrics Hindi
Jaago Mhaanra Jagapatiraayak Hans Bolo Kyoon Nahin..
Hari Chho Jee Hirada Maahin Pat Kholo Kyoon Nahin.. Tan Man Surati Sanjo Sees Charanaan Dharoon. Jahaan Jahaan Dekhoon Mhaaro Raam Tahaan Seva Karoon.. Sadakai Karoon Jee Sareer Jugai Jug Vaaranain. Chhodee Chhodee Likhoon Silaam Bahot Kari Jaanajyau.