श्री राम जी की पावन स्तुति व भजन Shri Ram Ji Ki Pavan Stuti

श्री राम जी की पावन स्तुति व भजन लिरिक्स Shri Ram Ji Ki Pavan Stuti Aur Bhajan

 
श्री राम जी की पावन स्तुति व भजन लिरिक्स Shri Ram Ji Ki Pavan Stuti Aur Bhajan Lyrics

श्री राम चंद्र कृपालु भजमन हरण भाव भय दारुणम्।
नवकंज लोचन कंज मुखकर, कंज पद कन्जारुणम्।।
कंदर्प अगणित अमित छवी नव नील नीरज सुन्दरम्।
पट्पीत मानहु तडित रूचि शुचि नौमी जनक सुतावरम्।।
भजु दीन बंधु दिनेश दानव दैत्य वंश निकंदनम्।
रघुनंद आनंद कंद कौशल चंद दशरथ नन्दनम्।।
सिर मुकुट कुण्डल तिलक चारु उदारू अंग विभूषणं।
आजानु भुज शर चाप धर संग्राम जित खर-धूषणं।।
इति वदति तुलसीदास शंकर शेष मुनि मन रंजनम्।
मम ह्रदय कुंज निवास कुरु कामादी खल दल गंजनम्।।
छंद :

मनु जाहिं राचेऊ मिलिहि सो बरु सहज सुंदर सावरों।
करुना निधान सुजान सिलू सनेहू जानत रावरो।।
एही भांती गौरी असीस सुनी सिय सहित हिय हरषी अली।
तुलसी भवानी पूजि पूनी पूनी मुदित मन मंदिर चली।।




रविवार सुबह श्री राम जी की पावन स्तुति व भजन || मेरी नैय्या में लक्ष्मण राम || Shri Ram Stuti Bhajan

shree raam chandr krpaalu bhajaman haran bhaav bhay daarunam.
navakanj lochan kanj mukhakar, kanj pad kanjaarunam..
kandarp aganit amit chhavee nav neel neeraj sundaram.
patpeet maanahu tadit roochi shuchi naumee janak sutaavaram..
bhaju deen bandhu dinesh daanav daity vansh nikandanam.
raghunand aanand kand kaushal chand dasharath nandanam..
sir mukut kundal tilak chaaru udaaroo ang vibhooshanan.
aajaanu bhuj shar chaap dhar sangraam jit khar-dhooshanan..
iti vadati tulaseedaas shankar shesh muni man ranjanam.
mam hraday kunj nivaas kuru kaamaadee khal dal ganjanam..
chhand :
manu jaahin raacheoo milihi so baru sahaj sundar saavaron.
karuna nidhaan sujaan siloo sanehoo jaanat raavaro..
ehee bhaantee gauree asees sunee siy sahit hiy harashee alee.
tulasee bhavaanee pooji poonee poonee mudit man mandir chalee.

आपको ये पोस्ट पसंद आ सकती हैं
Saroj Jangir Author Author - Saroj Jangir

इस ब्लॉग पर आप पायेंगे मधुर और सुन्दर भजनों का संग्रह । इस ब्लॉग का उद्देश्य आपको सुन्दर भजनों के बोल उपलब्ध करवाना है। आप इस ब्लॉग पर अपने पसंद के गायक और भजन केटेगरी के भजन खोज सकते हैं....अधिक पढ़ें

+

एक टिप्पणी भेजें