थाने काजलियो बना ल्यूं राज लिरिक्स Kajaliyo Song Lyrics Thane Kajaliyo Bana Lu Lyrics Meaning

थाने काजलियो बना ल्यूं राज लिरिक्स Kajaliyo Song Lyrics Thane Kajaliyo Bana Lu Lyrics Meaning, Rajasthani Folk Song Meaning in Hindi, Kajaliyo Folk Song by Seema Mishra


Latest Bhajan Lyrics

थाने काजलियो बना ल्यूं राज,
पलकां में बंद कर राखुली,
ओ राज, राज, पलका में बंद कर राखुली,
थाने कालजीयो बणाल्यूँ,
म्हारें नैना में रमाल्यु राज,
पलका में बंद कर राखूली,
राज, पलका में बंद कर राखुली।


गौरी पलका में नींद कइयाँ आवेली, आवेली ,
गोरी पलका में नींद किया आवेली,
म्हारी पलका पालणियां झुलावेली,
झुलावेली म्हारी पलका पालनिए झुलावेली,
म्हारे हिवड़ा दूर दूर कइयाँ जावेला जी,
थाने चंदन हार बणाल्यूँ,
थाने हिवड़े सू लगा ल्यूं,
चुनरी में लूकाय थाने राखूली,
थाने कालजीयो बणाल्यूँ,
म्हारें नैना में रमाल्यु राज,
पलका में बंद कर राखूली,
राज, पलका में बंद कर राखुली।
ओ राज़, पलकां में बंद कर राखूंली।

गोरी चुनरी लहर लहरावेली, लहरावे,
गोरी चुनरी लहर लहरावेली,
भोले प्राणा में प्रीत जगावेली,
ओ म्हारे नैना सू दूर दूर कइया जावोला जी
ढोला किया ज़वोला
थाने मोतीडो बणाल्यु,
म्हारी नथनी में जड़ाल्यु
घूँघट में छुपाय थाने राखूली,
ओ, घूँघट में छुपाय थाने राखूली
थाने कालजीयो बणाल्यूँ,
म्हारें नैना में रमाल्यु राज,
पलका में बंद कर राखूली,
राज, पलका में बंद कर राखुली।
ओ राज़, पलकां में बंद कर राखूंली। 

थाने काजलियो बना ल्यूं राज : मैं आपको काजळ /काज़ल बना लुंगी। थाने-प्रिय, राज-अपने प्रिय के लिए उपयोग में लिया जाने वाला शब्द राज, जैसे दिलबर आदि। इस फोक सांग में नायिका अपने प्रियतम से कहती है की मैं आपको काजल बना कर अपनी पलकों में छिपा कर रखूंगी।
पलकां में बंद कर राखुली : पलकों में आपको बंद करके रखूंगी।
ओ राज, राज, पलका में बंद कर राखुली : मेरे प्रिय/राज मैं आपको पलकों में बंद करके रखूंगी।
म्हारें नैना में रमाल्यु राज : मैं आपको अपने नैनों में रमा कर, समा कर रखूंगी।
गौरी पलका में नींद कइयाँ आवेली, आवेली : नायक इस पर कहता है की गौरी/नायिका, मुझे पलकों में नींद कैसे आएगी ? (आवेली-आएगी  कइया -कैसे )
म्हारी पलका पालणियां झुलावेली : मैं आपको अपनी पलकों के पालने में झूला झूलाऊंगी।
म्हारे हिवड़ा दूर दूर कइयाँ जावेला जी : ऐसे में आप कैसे मेरे दिल/हिवड़े से दूर जाओगे ?
थाने चंदन हार बणाल्यूँ : मैं आपको चन्दन हार (एक तरह का गले का आभूषण) बना लुंगी।
थाने हिवड़े सू लगा ल्यूं : और आपको अपने हृदय से लगा लुंगी।
चुनरी में लूकाय थाने राखूली :  आपको मैं चुनरी में छिपा कर /लुका कर रखूंगी।
गोरी चुनरी लहर लहरावेली, लहरावे : गौरी तुम्हारी चुनरी तो लहरायेगी जिससे तुम हृदय में प्रीत को जगाओगी।
ढोला किया ज़वोला: ढोला (प्रिय नायक) आप मुझसे दूर कैसे जाओगे।
थाने मोतीडो बणाल्यु : आपको मोती बना लूँ।
म्हारी नथनी में जड़ाल्यु : आपको मोती बना कर मेरी नथनी (नाक का आभूषण) में जड़ा ल्यूं। जड़ा से आशय है जड़ाव, हिरे मोती को किसी धातु आदि में लगाना।
घूँघट में छुपाय थाने राखूली : मैं आपको घूँघट में छुपा कर रखूंगी।  
थाने : आपको
काजलियो : काजल।
बना ल्यूं : बना लूँ।
राज प्रिय के लिए सम्बोधन।
राखुली : रखूंगी।
म्हारें : मेरे।
नैना में : आँखों में।
रमाल्यु : बसा लूँ।
राखूली : रखूंगी।
कइयाँ : कैसे
आवेली : आएगी।
म्हारी : मेरी।
पालणियां : पालना।
झुलावेली : झुलाएगी।
लूकाय : छिपा कर। 

Kajaliyo (Original Song) | Superhit Rajasthani Song | Seema Mishra | Veena Music

 
Thaane Kaajaliyo Bana Lyun Raaj,
Palakaan Mein Band Kar Raakhuli,
O Raaj, Raaj, Palaka Mein Band Kar Raakhuli,
Thaane Kaalajiyo Banaalyun,
Mhaaren Naina Mein Ramaalyu Raaj,
Palaka Mein Band Kar Raakhuli,
Raaj, Palaka Mein Band Kar Raakhuli.

Gauri Palaka Mein Nind Kaiyaan Aaveli, Aaveli ,
Gori Palaka Mein Nind Kiya Aaveli,
Mhaari Palaka Paalaniyaan Jhulaaveli,
Jhulaaveli Mhaari Palaka Paalanie Jhulaaveli,
Mhaare Hivada Dur Dur Kaiyaan Jaavela Ji,
Thaane Chandan Haar Banaalyun,
Thaane Hivade Su Laga Lyun,
Chunari Mein Lukaay Thaane Raakhuli,
Thaane Kaalajiyo Banaalyun,
Mhaaren Naina Mein Ramaalyu Raaj,
Palaka Mein Band Kar Raakhuli,
Raaj, Palaka Mein Band Kar Raakhuli.
O Raaz, Palakaan Mein Band Kar Raakhunli.

Gori Chunari Lahar Laharaaveli, Laharaave,
Gori Chunari Lahar Laharaaveli,
Bhole Praana Mein Prit Jagaaveli,
O Mhaare Naina Su Dur Dur Kaiya Jaavola Ji
Dhola Kiya Zavola
Thaane Motido Banaalyu,
Mhaari Nathani Mein Jadaalyu
Ghunghat Mein Chhupaay Thaane Raakhuli,
O, Ghunghat Mein Chhupaay Thaane Raakhuli
Thaane Kaalajiyo Banaalyun,
Mhaaren Naina Mein Ramaalyu Raaj,
Palaka Mein Band Kar Raakhuli,
Raaj, Palaka Mein Band Kar Raakhuli.
O Raaz, Palakaan Mein Band Kar Raakhunli.
Next Post Previous Post
1 Comments
  • बेनामी
    बेनामी 11/03/2022

    Who wrote it

Add Comment
comment url