भली करी गुरु दाता भजन लिरिक्स Bhali Kari Guru Daata Meaning

भली करी गुरु दाता भजन Bhali Kari Guru Daata Rajasthani Bhajan Meaning

 
Bhali Kari Guru Daata Rajasthani Bhajan Meaning

म्हारे भली करी गुरु दाता,
जीव राख्यो चौरासी में जाता,
भूलूँ नहीं लाखां बाता,
म्हारे गुरु वचनो रा नाता,
म्हारें भली करी रै गुरु दाता,
जीव राख्यो चौरासी में जाता। 

सतगुरुदेव में हम पर उपकार किया, भली करी अन्यथा हम तो चौरासी लाख़ जन्म मरण के फेर में ही फंस कर रह जाते, मुक्त नहीं हो पाते। मैं गुरु के एहसानों को भूल नहीं सकता हूँ, ऐसी लाखों बातें हैं। मेरा मेरे गुरु से वचनों का नाता है। जीव को चौरासी में जाने से गुरु साहेब ने बचा लिया है। 

अरे बीरा करम गळी में आयो,
कर्मा सु काठो कळायो,
गुरु बचा लिया बह जातो,
म्हारें भली करी रै गुरु दाता,
मारे गुरु वचनो रा नाता जी ओ जी,
म्हारें भली करी रै गुरु दाता,
जीव राख्यो चौरासी में जाता। 

जब जीव कर्म गली में आता है तो उसके कर्मों का हिसाब उसे देना पड़ता है, जो की बहुत ही  कठिन होता है। गुरु ने हमको बचा लिया नहीं तो हम भी बह जाते।
अरे बीरा, पगो थका पांगळियो,
म्हारा सतगुरु हेलो रै साम्भलीयों,
नहीं तो रण बन में ही रह जातो,
म्हारे पूर्व जन्मा रो नातो,
म्हारें भली करी रै गुरु दाता,
जीव राख्यो चौरासी में जाता। 

हम पाँव के होते हुए भी अपंग थे, हम फंस चुके थे और हमारी पुकार को गुरु ने सुना और हमें आकर संभाल लिया। अन्यथा इसी जंजाल में हम फंस कर रह जाते। गुरु से हमारा पूर्व जन्म का नाता है। 

आंखीया थको अंधारो,
भूंडो तो हाल हमारो,
आंखीया थको अंधारो,
भूंडो तो हाल हमारो,
गुरु बिन खेल कौन बतातो,
म्हारे पूर्व जन्मा रो नातो,
म्हारें भली करी रै गुरु दाता,
जीव राख्यो चौरासी में जाता।

अरे म्हे तो नरक पूरी में जातो,
जद नित नित जूणा पातों,
पछे ज्ञान गंगा में कुण नाहतो,
म्हारे पूर्व जन्मा रो नातो,
म्हारें भली करी रै गुरु दाता,
जीव राख्यो चौरासी में जाता।

मोह माया री नदिया भारी,
ज्यामे बह गया कई कई बारी,
गुरु बचा लियो दोन्यू हाथां,
म्हारे गुरु वचनों रो नाता,
म्हारें भली करी रै गुरु दाता,
जीव राख्यो चौरासी में जाता।

बीरा सतगुरु सैण बताई,
साधु सिमरत राम सुख पाई,
बीरा सतगुरु सेन बताई,
साधु सिमरत राम सुख पाई,
गुरु शरणों में माई माथा,
मारे गुरु वचनो रा नाता जी ओ जी,
म्हारें भली करी रै गुरु दाता,
जीव राख्यो चौरासी में जाता। 
 

भली करी गुरू दाता(गुरू महिमा)-महेन्द्र सिंह पंवार, कुशल बारठ,Guru Mahima Mahendra Kushal Barath

 Mhaare Bhali Kari Guru Daata,
Jiv Raakhyo Chauraasi Mein Jaata,
Bhulun Nahin Laakhaan Baata,
Mhaare Guru Vachano Ra Naata,
Mhaaren Bhali Kari Rai Guru Daata,
Jiv Raakhyo Chauraasi Mein Jaata.

Are Bira Karam Gali Mein Aayo,
Karma Su Kaatho Kalaayo,
Guru Bacha Liya Bah Jaato,
Mhaaren Bhali Kari Rai Guru Daata,
Maare Guru Vachano Ra Naata Ji O Ji,
Mhaaren Bhali Kari Rai Guru Daata,
Jiv Raakhyo Chauraasi Mein Jaata.

Are Bira, Pago Thaka Paangaliyo,
Mhaara Sataguru Helo Rai Saambhaliyon,
Nahin To Ran Ban Mein Hi Rah Jaato,
Mhaare Purv Janma Ro Naato,
Mhaaren Bhali Kari Rai Guru Daata,
Jiv Raakhyo Chauraasi Mein Jaata.

Aankhiya Thako Andhaaro,
Bhundo To Haal Hamaaro,
Aankhiya Thako Andhaaro,
Bhundo To Haal Hamaaro,
Guru Bin Khel Kaun Bataato,
Mhaare Purv Janma Ro Naato,
Mhaaren Bhali Kari Rai Guru Daata,
Jiv Raakhyo Chauraasi Mein Jaata.

Are Mhe To Narak Puri Mein Jaato,
Jad Nit Nit Juna Paaton,
Pachhe Gyaan Ganga Mein Kun Naahato,
Mhaare Purv Janma Ro Naato,
Mhaaren Bhali Kari Rai Guru Daata,
Jiv Raakhyo Chauraasi Mein Jaata.

Moh Maaya Ri Nadiya Bhaari,
Jyaame Bah Gaya Kai Kai Baari,
Guru Bacha Liyo Donyu Haathaan,
Mhaare Guru Vachanon Ro Naata,
Mhaaren Bhali Kari Rai Guru Daata,
Jiv Raakhyo Chauraasi Mein Jaata.

Bira Sataguru Sain Batai,
Saadhu Simarat Raam Sukh Pai,
Bira Sataguru Sen Batai,
Saadhu Simarat Raam Sukh Pai,
Guru Sharanon Mein Mai Maatha,
Maare Guru Vachano Ra Naata Ji O Ji,
Mhaaren Bhali Kari Rai Guru Daata,
Jiv Raakhyo Chauraasi Mein Jaata.
Saroj Jangir Author Author - Saroj Jangir

इस ब्लॉग पर आप पायेंगे मधुर और सुन्दर भजनों का संग्रह । इस ब्लॉग का उद्देश्य आपको सुन्दर भजनों के बोल उपलब्ध करवाना है। आप इस ब्लॉग पर अपने पसंद के गायक और भजन केटेगरी के भजन खोज सकते हैं....अधिक पढ़ें

+

एक टिप्पणी भेजें