मैया मोहि दाऊ बहुत खिझायौ ।
मोसौ कहत मोल कौ लीन्हौ, तू जसुमति कब जायौ
कहा करौं इहि रिस के मारैं खेलन हौं नहिं जात ।
पुनि-पुनि कहत कौन है माता को है तेरौ तात ॥
गोरे नंद जसोदा गोरी, तू कत स्यामल गात ।
चुटुकी दै-दै ग्वाल नवावत, हँसत, सबै मुसुकात ॥
तू मोही कौं मारन सीखी, दाउहि कबहुँ न खीझै ।
मोहन-मुख रिस की ये बातैं, जसुमति सुनि-सुनि रीझै ॥
सुनहु कान्ह, बलभद्र चबाई, जनमत ही कौ धूत ।
सूर स्याम मोहि गोधन की सौं, हौं माता तू पूत ॥
मोसौ कहत मोल कौ लीन्हौ, तू जसुमति कब जायौ
कहा करौं इहि रिस के मारैं खेलन हौं नहिं जात ।
पुनि-पुनि कहत कौन है माता को है तेरौ तात ॥
गोरे नंद जसोदा गोरी, तू कत स्यामल गात ।
चुटुकी दै-दै ग्वाल नवावत, हँसत, सबै मुसुकात ॥
तू मोही कौं मारन सीखी, दाउहि कबहुँ न खीझै ।
मोहन-मुख रिस की ये बातैं, जसुमति सुनि-सुनि रीझै ॥
सुनहु कान्ह, बलभद्र चबाई, जनमत ही कौ धूत ।
सूर स्याम मोहि गोधन की सौं, हौं माता तू पूत ॥
maiya mohi daoo bahut khijhaayau .
mosau kahat mol kau leenhau, too jasumati kab jaayau ?
kaha karaun ihi ris ke maarain khelan haun nahin jaat .
puni-puni kahat kaun hai maata ko hai terau taat .
gore nand jasoda goree, too kat syaamal gaat .
chutukee dai-dai gvaal navaavat, hansat, sabai musukaat .
too mohee kaun maaran seekhee, dauhi kabahun na kheejhai .
mohan-mukh ris kee ye baatain, jasumati suni-suni reejhai .
sunahu kaanh, balabhadr chabaee, janamat hee kau dhoot .
soor syaam mohi godhan kee saun, haun maata too poot .
दाऊ बहुत खिझायौ || सूरदास के पद || मैय्या मोहि दाऊ बहुत खिझायो |
भगवान् श्री कृष्ण के मित्र ग्वाल बालकों के द्वारा भगवान् को खिझाना
आपको ये पोस्ट पसंद आ सकती हैं
आपको ये पोस्ट पसंद आ सकती हैं
- मुझे मेरी मस्ती कहाँ लेके आई लिरिक्स Mujhe Meri Masti Kahan Leke Aayi Lyrics
- भभूती रमाएँ बाबा भोले नाथ आएं लिरिक्स Bhabhuti Ramaye Baba Bhole Nath Aaye Lyrics
- प्रभु तमे छो म्हारा जीवन रथ ना सारथि लिरिक्स Prabhu Tame Cho Mara Jevan Rath Na Sarthi Lyrics
- Rudrashtakam रुद्राष्टकं-हिंदी भावार्थ Rudrashtakam Hindi Meaning-Ramesh Bhai Oza
- जी चाहे तोरे संग संग आऊँ लिरिक्स Ji Chahe Tore Sang Sang Aau Lyrics
- वेणु गीत (गोपी वेणु गीत ) लिरिक्स Venu Geet (Gopi Venu Geet) by Shri Ramesh Bhai Oza Lyrics
Author - Saroj Jangir
इस ब्लॉग पर आप पायेंगे मधुर और सुन्दर भजनों का संग्रह । इस ब्लॉग का उद्देश्य आपको सुन्दर भजनों के बोल उपलब्ध करवाना है। आप इस ब्लॉग पर अपने पसंद के गायक और भजन केटेगरी के भजन खोज सकते हैं....अधिक पढ़ें। |