श्री गोपाल स्तुति लिरिक्स Gopal Stuti Lyrics नमो विश्वस्वरूपाय विश्वस्थित्यन्तहेतवे Pandit Kamal Dixit
नमो विश्वस्वरूपाय विश्वस्थित्यन्तहेतवे।
विश्वेश्वराय विश्वाय गोविन्दाय नमो नमः॥1॥
नमो विज्ञानरूपाय परमानन्दरूपिणे।
कृष्णाय गोपीनाथाय गोविन्दाय नमो नमः॥2॥
नमः कमलनेत्राय नमः कमलमालिने।
नमः कमलनाभाय कमलापतये नमः॥3॥
बर्हापीडाभिरामाय रामायाकुण्ठमेधसे।
रमामानसहंसाय गोविन्दाय नमो नमः॥4॥
कंसवशविनाशाय केशिचाणूरघातिने।
कालिन्दीकूललीलाय लोलकुण्डलधारिणे॥5॥
वृषभध्वज-वन्द्याय पार्थसारथये नमः।
वेणुवादनशीलाय गोपालायाहिमर्दिने॥6॥
बल्लवीवदनाम्भोजमालिने नृत्यशालिने।
नमः प्रणतपालाय श्रीकृष्णाय नमो नमः॥7॥
नमः पापप्रणाशाय गोवर्धनधराय च।
पूतनाजीवितान्ताय तृणावर्तासुहारिणे॥8॥
निष्कलाय विमोहाय शुद्धायाशुद्धवैरिणे।
अद्वितीयाय महते श्रीकृष्णाय नमो नमः॥9॥
प्रसीद परमानन्द प्रसीद परमेश्वर।
आधि-व्याधि-भुजंगेन दष्ट मामुद्धर प्रभो॥10॥
श्रीकृष्ण रुक्मिणीकान्त गोपीजनमनोहर।
संसारसागरे मग्नं मामुद्धर जगद्गुरो॥11॥
केशव क्लेशहरण नारायण जनार्दन।
गोविन्द परमानन्द मां समुद्धर माधव॥12॥
॥ इत्याथर्वणे गोपालतापिन्युपनिषदन्तर्गता गोपालस्तुति समाप्त ॥
विश्वेश्वराय विश्वाय गोविन्दाय नमो नमः॥1॥
नमो विज्ञानरूपाय परमानन्दरूपिणे।
कृष्णाय गोपीनाथाय गोविन्दाय नमो नमः॥2॥
नमः कमलनेत्राय नमः कमलमालिने।
नमः कमलनाभाय कमलापतये नमः॥3॥
बर्हापीडाभिरामाय रामायाकुण्ठमेधसे।
रमामानसहंसाय गोविन्दाय नमो नमः॥4॥
कंसवशविनाशाय केशिचाणूरघातिने।
कालिन्दीकूललीलाय लोलकुण्डलधारिणे॥5॥
वृषभध्वज-वन्द्याय पार्थसारथये नमः।
वेणुवादनशीलाय गोपालायाहिमर्दिने॥6॥
बल्लवीवदनाम्भोजमालिने नृत्यशालिने।
नमः प्रणतपालाय श्रीकृष्णाय नमो नमः॥7॥
नमः पापप्रणाशाय गोवर्धनधराय च।
पूतनाजीवितान्ताय तृणावर्तासुहारिणे॥8॥
निष्कलाय विमोहाय शुद्धायाशुद्धवैरिणे।
अद्वितीयाय महते श्रीकृष्णाय नमो नमः॥9॥
प्रसीद परमानन्द प्रसीद परमेश्वर।
आधि-व्याधि-भुजंगेन दष्ट मामुद्धर प्रभो॥10॥
श्रीकृष्ण रुक्मिणीकान्त गोपीजनमनोहर।
संसारसागरे मग्नं मामुद्धर जगद्गुरो॥11॥
केशव क्लेशहरण नारायण जनार्दन।
गोविन्द परमानन्द मां समुद्धर माधव॥12॥
॥ इत्याथर्वणे गोपालतापिन्युपनिषदन्तर्गता गोपालस्तुति समाप्त ॥
ऐसे ही अन्य भजनों के लिए आप होम पेज / गायक कलाकार के अनुसार भजनों को ढूंढें.
ऐसे ही अन्य मधुर भजन देखें
पसंदीदा गायकों के भजन खोजने के लिए यहाँ क्लिक करें।
Lyrics
Namo Vishwaswaroopay Vishwasthityantahetave.
Vishweshwaray Vishwaya Govindaya Namo Namah॥1॥
Namo Vigyanaroopay Paramanandarupine.
Krishnaya Gopinathaya Govindaya Namo Namah॥2॥
Namah Kamalanetraya Namah Kamalamaline.
Namah Kamalanabhaya Kamalapataye Namah॥3॥
Barhapeedabhiramaya Ramayakunthemedhase.
Ramamanasahansaya Govindaya Namo Namah॥4॥
Kansavashavinashay Keshichanuraghatine.
Kalindikulaleelay Lolakundaladharine॥5॥
Vrishabhadhwaja-Vandyaya Parthasarathaye Namah.
Venuvadanashilaya Gopalayaahimardine॥6॥
Ballavivadanaambhojamaline Nrityashaline.
Namah Pranatapalaya Shreekrishnaya Namo Namah॥7॥
Namah Papaprannashaya Govardhanadharaya Cha.
Pootanajeevitantaya Trinavartasuhaarine॥8॥
Nishkalaya Vimohaaya Shuddhayaashuddhvairine.
Advitiyaya Mahate Shreekrishnaya Namo Namah॥9॥
Praseed Paramananda Praseed Parameshwara.
Aadhi-Vyaadhi-Bhujangena Dasht Maamuddhara Prabho॥10॥
Shreekrishna Rukminikant Gopijanmanohara.
Sansarsagare Magnam Maamuddhara Jagadguro॥11॥
Keshava Kleshaharan Narayana Janardana.
Govinda Paramananda Maam Samuddhara Madhava॥12॥
Vishweshwaray Vishwaya Govindaya Namo Namah॥1॥
Namo Vigyanaroopay Paramanandarupine.
Krishnaya Gopinathaya Govindaya Namo Namah॥2॥
Namah Kamalanetraya Namah Kamalamaline.
Namah Kamalanabhaya Kamalapataye Namah॥3॥
Barhapeedabhiramaya Ramayakunthemedhase.
Ramamanasahansaya Govindaya Namo Namah॥4॥
Kansavashavinashay Keshichanuraghatine.
Kalindikulaleelay Lolakundaladharine॥5॥
Vrishabhadhwaja-Vandyaya Parthasarathaye Namah.
Venuvadanashilaya Gopalayaahimardine॥6॥
Ballavivadanaambhojamaline Nrityashaline.
Namah Pranatapalaya Shreekrishnaya Namo Namah॥7॥
Namah Papaprannashaya Govardhanadharaya Cha.
Pootanajeevitantaya Trinavartasuhaarine॥8॥
Nishkalaya Vimohaaya Shuddhayaashuddhvairine.
Advitiyaya Mahate Shreekrishnaya Namo Namah॥9॥
Praseed Paramananda Praseed Parameshwara.
Aadhi-Vyaadhi-Bhujangena Dasht Maamuddhara Prabho॥10॥
Shreekrishna Rukminikant Gopijanmanohara.
Sansarsagare Magnam Maamuddhara Jagadguro॥11॥
Keshava Kleshaharan Narayana Janardana.
Govinda Paramananda Maam Samuddhara Madhava॥12॥
"गोपाल स्तुति" भगवान कृष्ण के प्रति प्रेम और प्रशंसा की एक भावपूर्ण अभिव्यक्ति है, जिन्हें दिव्य आकर्षक, भक्तों के रक्षक और भगवान के सर्वोच्च व्यक्तित्व के रूप में पहचाना जाता है। इस भक्ति भजन के माध्यम से, हम भगवान कृष्ण की मनमोहक सुंदरता, दिव्य कृपा और लीलाओं (दिव्य कार्यों) के बारे में वर्णन है.
जब आप "गोपाल स्तुति" सुनते हैं, तो आप वृंदावन की मनमोहक दुनिया में पहुँच जाते हैं, जहाँ भगवान कृष्ण ने अपनी दिव्य लीलाएँ की थीं। भजन की मधुर धुन और गहरे बोल एक शांत और आध्यात्मिक माहौल बनाते हैं, जिससे आप ईश्वर से गहराई से जुड़ते हैं।
जब आप "गोपाल स्तुति" सुनते हैं, तो आप वृंदावन की मनमोहक दुनिया में पहुँच जाते हैं, जहाँ भगवान कृष्ण ने अपनी दिव्य लीलाएँ की थीं। भजन की मधुर धुन और गहरे बोल एक शांत और आध्यात्मिक माहौल बनाते हैं, जिससे आप ईश्वर से गहराई से जुड़ते हैं।
- शिव तांडव लिरिक्स Shiv Tandav Lyrics
- काशी पञ्चकम लिरिक्स Kashi Panchkam Lyrics
- श्री संकट नाशन गणेश स्तोत्र लिरिक्स Ganpati Stotram With Lyrics
- नागेन्द्रहाराय त्रिलोचनाय हिंदी मीनिंग शिव पंचाक्षर स्तोत् Shiv Panchakshar Hindi Meaning
- कायेन वाचा मनसेंद्रियैर्वा मीनिंग हिंदी शरणागति प्रार्थना Kaayena Vaacaa Manasendriyair Vaa Meaning
- अयि गिरिनन्दिनि महिषासुर मर्दिनी स्तोत्र Most Powerful Devi Mantra Durga Puja Special
- गुरुचरित्र अध्याय १४ लिरिक्स Gurucharitra Adhyay Lyrics14 with Marathi Subtitles
- राधा कृपा कटाक्ष लिरिक्स Radha Kripa Kataksh Lyrics Radha Kripa Kataksh Benefits